Фонд «Повернись живим» передав для ППО Кропивницького телекомунікаційні комплекти

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з Новою поштою передали Повітряному командуванню «Центр» телекомунікаційні комплекти для мобільних вогневих груп (МВГ) у рамках проєкту «Запакуй небо – прокачай ППО».

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Фонду «Повернись живим».

Телекомунікаційні комплекти – це рюкзаки, які містять усі необхідні види захищеного зв’язку. Фактично – автономні хаби, які дозволяють екіпажам МВГ завжди мати можливість вчасно отримати накази, інформацію про рух ворожих цілей, інші дані для їх знищення. Вартість усіх комплектів становить 21 533 453,17 гривень. Загальна їх кількість не розголошується з міркувань безпеки.

DSC00372

Бійці ПвК «Центр» боронять Київ, Суми, Вінницю, Житомир, Черкаси, Чернігів, Кропивницький і решту міст та сіл у центральній частині країни від ворожих ракет та дронів.

«У 2022-2023 роках під час відключень електроенергії через удари ворога по нашій інфраструктурі часто по всій країні падав зв’язок. Люди не могли зв’язатися один з одним. Уявіть, як у такій ситуації бути військовим, які полюють на російські крилаті ракети і безпілотники? Щоб наші захисники і захисниці за будь-яких умов мали надійний зв’язок, спеціалісти Фонду розробили для них телекомунікаційні комплекти. Вони мають радіостанції, ІР-телефони, щогли, антени. Є додатковий дріт для підключення Starlink, а також USB-живлення для різних приладів. Усе обладнання розмістили у рюкзак для зручності транспортування», – говорить консультант «Повернись живим» Олексій Дубинка.

Першу партію телекомунікаційних комплектів підрозділи протиповітряної оборони отримали торік у жовтні.

Фонд і Нова пошта передали підрозділам протиповітряної оборони вже п’ять партій обладнання у рамках проєкту «Запакуй небо – прокачай ППО».

DSC00354-1

Крім телекомунікаційних комплектів, раніше Повітряне командування «Центр» отримало комплексні апаратні звʼязку — прохідні вантажівки, забезпечені всім необхідним обладнанням, технікою, захищеними видами зв’язку, аби ефективно виконувати бойові завдання. КАЗи повністю енерго та тепло незалежні. Простими словами, ці обладнані авто – нервова система ППО. Вони супроводжують протиповітряні ракетні комплекси, переносні комплекти зв’язку та управління – це валізи вагою до 60 кг, обладнані необхідними телекомунікаційними засобами, оргтехнікою та легко розкладаються у сучасний мобільний командний пункт із робочими місцями для наших воїнів.

DSC00383

Також підрозділи протиповітряної оборони будуть забезпечені рухомими командними пунктами на базі прохідних вантажівок. Вони дадуть можливість командувати військами під час руху і матимуть універсальні місця для роботи й відпочинку захисників.

«Повернись живим» спільно з Новою поштою зібрали 330 мільйонів гривень для підсилення протиповітряної оборони у рамках проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО». Ініціатива стартувала 1 червня і завершилася 26 грудня.

DSC00365

Нагадаємо, Світловодська ТГ передала автівку для ЗСУ (ФОТО)

Читайте також: школярі з Маловисківщини зібрали кошти на дрон для піхотинців (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар