Громади Кіровоградщини у скорботі за загиблими воїнами

@ narodna-pravda.ua

Цього тижня громади Кіровоградщини знову у скорботі за загиблими воїнами. Серед них – вихованці з багатодітних родин, щасливі татусі і дідусі, чемпіони світу зі спорту, водії, трактористи, землероби.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією громад.

Солдат Сергій Придатко з Олександрії загинув 17 січня поблизу села Солодке Донецької області. Під час обстрілу отримав травми, несумісні з життям. Йому було 46 років. У захисника залишились батько і двоє синів.

Сергій Придатко

Олександр Лазаренко з Гайворона пішов добровольцем на фронт у червні минулого року. З 30 червня по 5 серпня проходив навчання в Німеччині. Після повернення займав посаду механіка-водія взводу інженерної розвідки 35-ї окремої бригади морської піхоти. Мав позивний «Німець». 17 січня під час виконання бойового завдання у Херсонській області Олександр Лазаренко отримав несумісне з життям поранення. Йому було 37 років.

Володимир Карєв із села Клинці Первозванівської громади загинув 17 січня у селі Дудчани Херсонської області. Воїну було 29 років. У нього залишилися дружина, батьки і сестри.

Володимир Карєв

Сергій Бойко із села Рівне Новоукраїнського району загинув у віці 53 років  у Краматорському районі Донецької області 17 січня цього року.

Сергій Бойко

В’ячеслав Горбенко з Олександрії загинув 18 січня на Донецькому напрямку. Йому був 41 рік. У цивільному житті працював на будівництві та в мережах магазинів. У березні 2022 року мобілізований та пішов захищати Батьківщину. Під час військової служби отримував контузії та поранення, але повертався до виконання бойових завдань. У нього залишились мати і брат.

В’ячеслав Горбенко

18 січня загинув Ігор Боровик із Долинської громади.

Ігор Боровик

Солдат Дмитро Кремса з Олександрії загинув 19 січня на Херсонщині. Йому було 48 років. У військового залишились батьки та донька.

Дмитро Кремса

Сергій Загурський із селища Знам’янка Друга Знам’янської громади став до зброї у перші дні вторгнення. Загинув 19 січня у віці 58 років.

Сергій ЗагурськийУчасник АТО 2014-2015 років Валерій Люлько (1967 р.н.) з села Надлак Новоархангельської громади повернувся на службу після повномасштабного вторгнення. Служив у лавах тероборони. Полеглому оборонцю було 56 років. Поховали його у рідному селі сьогодні, 24 січня.

Валерій Люлько

Юрій Гулеватий (1970 р.н) із села Нова Осота Олександрівської громади загинув 20 січня під час розвідки в Ізюмському районі Харківської області.

Юрій Гулеватий

На війні загинув Олексій Волошко (1993 р.н.) із Созонівки Великосеверинівської громади.

Олексій Волошко

Микола Чуба (1994 р.н.) із села Сухий Ташлик Побузької громади служив водієм кулеметного відділення. Загинув 21 січня. У нього залишилися батьки, дружина і син.

Микола Чуба

22 січня у Мар’янівській громаді попрощалися з Володимиром Максименком, який загинув ще 9 жовтня 2022 року біля села Давидів Брід Херсонської області.

Володимир Максименко

48-річний Леонід Тульчевський із села Рядове Петрівської громади пішов до ЗСУ за мобілізацією 15 лютого 2023 року. Служив навідником кулеметного відділення. Загинув 22 січня. У мирному житті був бригадиром П’ятихатської дистанції колії. У нього залишилися дружина, донька й онук.

Леонід Тульчевський

Олексій Дьогтєв із Приютівської громади став до зброї 15 лютого 2023 року. Служив навідником кулеметного відділення. Загинув 22 січня. Йому був 41 рік.

Олексій Дьогтєв

Андрій Біловус із Суботцівської громади загинув а віці 41 року. У мирному житті працював водієм.  Мав двох доньок та онука.  Попрощалися з воїном 22 січня у Богданівці.

Андрій Біловус

В Онуфріївці поховали Діконенка Дмитра. Воїн народився 2001 року в селі Петрівка у багатодітній родині. Деякий час проживав у дитячому будинку «Жива Перлина». Зі шкільних років займався військово-спортивними багатоборствами та Кемпо-карате. Був багаторазовим призером області й України, двократним чемпіоном світу, кандитатом у Майстри спорту.

Діконенко Дмитро

Після школи пішов служити в армію, де згодом підписав контракт і знайшов своє призначення у військовій справі. Незважаючи на молоді роки, хлопець був сміливим, відважним та незламним воїном. Відразу після початку війни, перейшов у бойову частину батальйону спеціального призначення «Донбас» Національної Гвардії України.

Командир відділення взводу спеціального призначення батальйону «Донбас», молодший сержант Дмитро Ігорович Діконенко загинув 18 січня 2024 року під час ведення штурмових дій поблизу села Терни Краматорського району Донецької.

У Дмитра залишилась дружина, мама, брати та сестри. Наразі брати Олександр та Віктор також боронять рідну землю від російської навали.

Читайте такожУ Кропивницькому провели в останню путь трьох загиблих Героїв (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар