Як дізнатися назву пісні на Айфоні: зібрали всі робочі способи

Практично кожен чув про додаток «Шазам». Він дає змогу без проблем визначити, що за композиція грає з динаміків або навушників. Але не всі знають, що «Шазам» інтегрований в iOS і його можна запустити на Айфоні різними способами. Ми вирішили зібрати всі робочі варіанти, щоб ви могли вибрати найпростіший і найзручніший для себе.

Запуск через додаток «Шазам»

Найпопулярніший спосіб — запустити розпізнавання через додаток. Потрібно відкрити його і натиснути на кнопку по центру екрана, коли хочете дізнатися назву.
Такий варіант звичний для більшості та не вимагає додаткових дій. Однак є недолік — додаток треба весь час тримати на видному місці. Інакше поки ви його знайдете, трек може вже закінчитися.

Швидка команда для розпізнавання

Ще один спосіб, який дає змогу миттєво активувати Shazam — це створення спеціальної швидкої команди. Її можна прив’язати до Action Button — ексклюзивної фішки, заради якої багато хто хоче купити iPhone 15 Pro Max.
Тоді достатньо натиснути на клавішу — і «Шазам» запуститься моментально. Це дуже зручно і швидко. Але вимагає попередніх налаштувань швидких команд.

Використання через «Пункт управління»

Для цього потрібно виконати кілька простих кроків:

  1. У налаштуваннях перейти в розділ «Пункт управління»
  2. Знайти та додати елемент «Розпізнавання музики»
  3. Коли захочете дізнатися трек — швидко відкрити шторку і натиснути потрібну кнопку

Такий спосіб зручний тим, що працює в будь-якому додатку і місці iOS. Однак якщо у вас «Пункт управління» прихований на заблокованому екрані, то доведеться спочатку розблокувати Айфон.

Віджет «Шазам» на екрані Айфона

Щоб запустити додаток для розпізнавання пісень буквально за секунду, можна розмістити на екрані Айфона віджет. Його легко додати як на робочий стіл, так і на локскрин. Зручно, коли «Пункт управління» недоступний або ніколи шукати додаток на робочому столі.
Такий віджет, звісно, займає місце. Тому, якщо ви обмежені в просторі на головних екранах, то краще вибрати інший спосіб.

Режим Автошазам

Він вмикає безперервне автоматичне розпізнавання всієї музики, яка лунає з динаміків телефона. Для активації потрібно зайти в додаток і натиснути на кнопку пошуку пісні в центрі екрана. Але не відпускати, а утримувати палець до появи повідомлення про ввімкнення авторежиму.
Така фіча зручна для розпізнавання відразу декількох треків. Але акумулятор при цьому розряджається швидше звичайного.

Поставити запитання Siri

Мабуть, найшвидший спосіб із доступних — запитати назву пісні у Siri. Для цього достатньо сказати: «Ей Сірі, що це за пісня?». Тоді віртуальний помічник активує «Шазам» і почне розпізнавання. Такий варіант зручний тим, що не вимагає від вас жодних дій із телефоном. Просто запитали й отримали відповідь.
Як бачите, є багато варіантів, як можна дізнатися назву пісні на Айфоні. Залишилося тільки вибрати найзручніший для вас і користуватися ним за необхідності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар