Протягом двох тижнів на Новомиколаївці прочищали мережі водовідведення

Ілюстративне фото

Мережі водовідведення на території Новомиколаївки у Кропивницькому прочищені. Містян закликають дотримуватися правил користування.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську міську раду.

“Спеціалісти Кропивницького ВКГ зі спеціальною каналопромивочною технікою працювали над прочищенням мереж впродовж двох тижнів, – відзначила директорка Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства  Валентина Давидчук. – На жаль, наші фахівці дістають з трубопроводів речі, які там не могли б бути за жодних обставин, у тому числі ганчірки, вологі серветки, памперси, овочі, тельбухи, що свідчить про низьку культуру користування системою водовідведення. У той же час необхідно відзначити, що каналізаційні мережі міста мають поважний вік і потребують уваги: каналізаційні колектори необхідно замінювати, а колодязі – їх близько 8 тисяч, потрібно обстежувати і ремонтувати. Цього року відбувається реконструкція колекторів на вулицях Херсонській, Героїв України та Братиславській”.

Для забезпечення стабільної роботи системи водовідведення у Кропивницькому, заступник міського голови Олександр Мосін доручив адміністрації підприємства підготувати необхідну у таких випадках технічну документацію – технологічні карти, графіки обстеження та планових ремонтів колекторів і колодязів.

“Щоб каналізація функціонувала без збоїв, вона має обслуговуватися регламентно, а не тоді, коли вже забилася, – наголосив посадовець. – Для підвищення ефективності робіт необхідно також опрацювати питання придбання ще одного спецавтомобіля – каналопромивочного мулососа.
Прошу узгодити його технічні характеристики. Щоб він міг працювати і при мінусових температурах”.

Одночасно, на переконання Олександра Мосіна, комунальні служби мають приділяти більше уваги просвітницькій роботі з мешканцями багатоповерхівок і приватного сектора. За інформацією керівників ЖЕО в обласному центрі велика кількість будинків, у яких забиті системи водовідведення і каналізаційні стоки підтоплюють підвальні приміщені. Зокрема на території обслуговування ЖЕО №1 таких житлових будинків 38.

Посадовець додав, що варто регулярно пояснювати мешканцям правила користування каналізаційними мережами.

Нагадаємо, нові тарифи на водопостачання затвердили для абонентів селища Нового

Читайте також: причини витоків з каналізаційних мереж Кропивницького, – коментар керівниці ВКГ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар