Загинув під час евакуації з “Азовсталі” : Кіровоградщина попрощалася з воїном

default

Шістнадцятого грудня, Гайворонська громада провела в останню путь земляка-Героя Дмитра Рейниша, який загинув під час евакуації з «Азовсталі» у Маріуполі.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Гайворонської міської ради.

Дмитро Рейниш (позивний – Рекс) народився 26 жовтня 2000 року у місті Гайворон. Після закінчення школи вступив до Київського спортивного ліцею-інтернату за направленням «Веслування на байдарках». Входив до збірної команди Києва. З 2018 року заочно навчався в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті ім. Григорія Сковороди на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я. Працював фітнес-тренером.

Коли почалася повномасштабна війна, Дмитро долучився до лав ЗСУ. Був артилеристом-наводчиком гаубиці та обороняв Маріуполь разом з побратимами з полку. Згодом перейшов у піхоту.

З лютого 2022 року – навідником окремого загону спеціального призначення “Азов”.

“Під час виконання бойового завдання їх оточили. Рекс допоміг пораненому побратиму, але їм довелося розділитися, так він отримав п’ять кульових поранень. 21-річний боєць полку «Азов» загинув 31 березня 2022 року при евакуації з “Азовсталі” – збили гелікоптер.

Не долетів. Більшість з нас вже давно бачили повідомлення про загибель, проте через відсутність офіційного підтвердження від Національної гвардії України інформація про Дмитра, на жаль, не була опублікована”,- йдеться у повідомленні пресслужби громади.

Третього лютого батьки загиблого героя оборони Маріуполя Дмитра Рейниша отримали його нагороду – орден «За мужність» III ступеня.

1

2

3

4

5

Нагадаємо, батьки загиблого героя оборони Маріуполя отримали його орден

Читайте також: пам’ять чотирьох загиблих воїнів вшанували у Гайвороні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар