Що буде з немовлям, яке підкинули у пологовий будинок у Кропивницькому?

10 гpудня у “вікні життя” кропивницького пологового будинку невідома особа залишила немовля. Про стан і подальшу долю хлопчика розповіла очільниця управління з питань захисту прав дітей міськради Тетяна Тимоховська.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

За її словами, управління вже направило клопотання про встановлення віку дитини. Попередньо, він народився 4-5 днів тому. За зовнішніми ознаками, хлопчик здоровий, але він має пройти повне обстеження. Якщо стан здоров’я задовільний, малюка переведуть у будинок дитини (поки що він перебуває у пологовому будинку).

Згідно з процедурою, виконавчий комітет прийме рішення про реєстрацію народження протягом 15 днів з дня встановлення віку.

“Зазвичай ми дивимося церковний календар і підбираємо дату й ім’я так, щоб янголи охороняли малюка” – розповіла Тимоховська.

Після досягнення двомісячного віку, малюк підлягатиме усиновленню.

“Є черга з кандидатів на усиновлення. Якщо перші в черзі кандидати познайомляться з дитиною і вирішать її усиновити, то почнемо процедуру” – зазначила посадовиця.

Також вона відзначила: якщо раптом матір вирішить повернутися, то їй спочатку треба буде довести, що вона дійсно є біологічною матір’ю. А потім виконком і соцслужби будуть вирішуватися питання щодо доцільності повернення їй дитини.

“Але на нашій практиці таких прецедентів не було” – наголосила начальниця управління.

Нагадаємо, у Кропивницькому "вікно життя" працює в міському пологовому будинку з функціями перинатального центру на Новомиколаївці (вул. Олени Журливої, 1).

Читайте такожЯк люди з Олександрівки рятували немовля з Миколаєва під обстрілами “Ураганів”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар