Кропивничан запрошують на фестиваль документального кіно про права людини

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA вже незабаром подорожуватиме Україною. Завітає і до Кропивницького, де організацією фесту займається громадська організація “Флора”.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на організаторів заходу.

Покази фільмів та дискусії відбудуться 12 та 13 грудня в освітньо-культурному просторі “Гончаренко центр Кропивницький”. Модератор заходів: Максим Іващенко.

У вівторок, 12 грудня, кропивничан запрошують на перегляд таких фільмів:

-з 16:00 до 17:00  фільм «Вівчар» (Швейцарія, Маттіас Жуло, Люсьєн Ру) – На острові Акілл, на захід від узбережжя Ірландії, Кіан збирається провести літні канікули за грою у футбол із друзями. Однак на думку його діда Мартіна, зараз саме час для ознайомлення з роботою на фермі.

-з 17:00 до 18:00  фільм «Гості з Харкова» (Україна, Галина Лавринець) – Неля — власниця музею-садиби народно-побутового ужитку «Омелькова хата» в селі Козубівка Полтавської області. Неля разом зі своїм чоловіком Олександром допомагають адаптуватися в селі переселенцям/-кам, що рятувалися від бомбардувань та обстрілів у Харкові.

У середу, 13 грудня, покажуть фільми:

-з 14.00 до 15.00 фільм «89 днів» (Україна, Павло Дорогой) – З перших днів війни метрополітен став бомбосховищем для багатьох харків’ян/-ок. Два місяці вони облаштовували його для більш-менш комфортного життя. Але місцева влада та керівництво метрополітену хочуть звільнити підземку від мешканців/-ок і знову запустити транспортну мережу.

– з 15.00 до 15.30  фільм «Прокидаючись у тиші» (Німеччина та Україна, Міла Жлуктенко, Даніель Асаді Фаезі) – Колишня військова казарма Вермахту нині слугує табором для біженців/-ок з України. Фільм «прокидатися у тиші» супроводжує дітей на шляху, де їхня власна історія переплітається з історією казарми.

Для того, щоб потрапити на перегляд кінофільмів необхідно зареєструватися за посиланням , а після реєстрації завітати до Гончаренко центру в  Кропивницькому за адресою вул.Велика Перспективна, 4а. 

Нагадаємо, у Кропивницькому відзначили почесними нагородами волонтерів області (ФОТО)

Читайте також: “Ми не чуємо і нас не чують”. Колектив Театру корифеїв заявив про недовіру до адміністрації театру

Поширити:

Залишити коментар:

коментар