Ялинки, ярмарки, резиденція святого Миколая – як у Кропивницькому відзначать різдвяні свята

© doba.ua

Цього року Кіровоградщина і вся Україна відзначає різдвяні свята за новим календарем. У Кропивницькому не буде святкових дійств, але працюватиме резиденція святого Миколая і відбудуться тематичні ярмарки.

Про це розповіла начальниця управління культури Кропивницької міської ради Анна Назарець, передає Перша електронна газета.

“Зважаючи на те, що минулого року від містян були запити на святкування, казали, що “ви вкрали в нас ялинку”, “вкрали свято”, “це ганьба”, управління культури цього року подало до бюджетної комісії запит з приводу придбання нової ялинки. Нами було перебачено 3 мільйони гривень, але в той час міськрадою було вирішено передати ці гроші на ЗСУ. Тому ми не купували цього року ялинку, а вирішили дочекатися закінчення війни і же тоді придбати. Але свято для дітей ніхто не відміняв. І дорослі, і діти все-одно чекають нового року. Хочеться вірити, що наступний рік буде більш вдалим, переможним. Тому врішили цього року, як і минулого, прикрасити ялинки на площі перед міслькою радою.

А на площі Героїв Майдану встановлять ялинки на честь міст-героїв і їх теж прикрасять. Цим займається ОВА з залученям спонсорської допомоги. Портрети загиблих воїнів не забиратимуть, святкувань там не буде, лише акція для нагадування про міста-герої і їхніх мешканців, які нині стали частиною громади Кропивницького” – повідомила посидовиця.

За її словами, на площі перед міською радою облаштують новорічне містечко. Кошти з міського бюджету на це не виділятимуть – комунальні підприємства робитимуть все своїми силами (минулого року комунальники витратили на облаштування двох площ близько ста тисяч гривень). Також вони звернулися за спонсорською допомогою до місцевих підприємців – попросили придбати гірлянди для ялинок і площі, адже наявних вистачає лише на два деревця.

“Минулого року гірлянди сяяли з 17 до 20 год. Ми враховували час, коли не така висока потужність споживання електроенергії в міській раді. Так буде і цього разу.

Також підприємці встановлять будиночки, де відбуватиметься тематична торгівля. Тут можна буде придбати іграшки, ялинкові прикраси, попити гарячого чаю.

Шашликів і глінтвейну не буде, лише новорічна атрибутика”, – наголосила посадовиця.

Щодо тематичних заходів, то вже завтра, 30 листопада, о 17 год. відбудуться Андріївські вечорниці в Туристично-інформаційному центрі, де під час невеликого театрального дійства відвідувачам розкажуть про традиції святкування дня Андрія в Україні.

6 грудня там же запрацює резиденція святого Миколая. Із 10 до 18 год. де діти зможуть прийти, розказати Миколаю віршик, заспівати пісню і отримати за це солодкий і розвиваючий подарунок, а також кинути в скриньку лист чи малюнок для воїнів, який потім передадуть на передову.

Як відзначила Анна Назарець, що для того, аби не ображати нікого з дітей, міська рада придбає однакові подарунки для всіх. На це з міського бюджету витратять максимум 15 тисяч гривень.

Читайте також: Волонтерський крафт покажуть на виставці у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар