У Кіровоградській обласній раді відзначили волонтерів з Польщі та України

Напередодні Дня волонтера голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд оголосив подяки та вручив медалі обласної ради польському волонтеру Збігнєву Адамські, а також українським волонтерам, з якими він співпрацює: Володимиру Клюшніченку (Кропивницький) та Тетяні Цівіній (БФ «Янголи миру. Чигирин», Черкаська область).

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської обласної ради.

Збігнєв Адамскі витратив власні заощадження на мікроавтобус та возить до України речі, потрібні Збройним Силам України та цивільному населенню: 77-річний художник уже на четвертий день повномасштабного вторгнення доставив через кордон перший гуманітарний вантаж. Відтоді польський волонтер відвідував Україну вже понад сто разів. У Кропивницькому пан Збігнєв втретє: цього разу він привіз гуманітарну допомогу для обласного госпіталю МВС та спальні мішки для журналістів Кіровоградщини, які зараз боронять країну в лавах ЗСУ.

«Нині дуже складні часи, наша держава перебуває у великій біді, але саме в таких умовах ми бачимо, хто насправді є нашим другом, – зазначив голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд. – Починаючи з лютого 2022 року, пан Збігнєв 105 разів перетинав кордон між Україною та Польщею, їхав на передню лінію, надавав допомогу нашим військовим».

Подяки оголосили волонтеру, заступнику голови Центральноукраїнської Платформи Розвитку Володимиру Клюшніченку та співзасновниці благодійного фонду «Янголи Миру. Чигирин» Тетяні Цівіній.

Пані Тетяна супроводжує Збігнєва Адамські в його поїздках Україною, разом вони були в багатьох точках на передовій, на Донеччині та Херсонщині. В грудні 2022 року під Бахмутом польський волонтер отримав поранення – росіяни вразили його мікроавтобус дроном.

Для військових Збігнєв Адамські привозить закуплені меценатами з Польщі, Франції, Великобританії засоби тактичної медицини, обладнання і матеріали для польових шпиталів, одяг, амуніцію, а також автомобілі(три «швидкі»і три вантажівки) та запчастини для різноманітної техніки.

Для переселенців і цивільного населення пан Адамські доставляє в Україну продукти харчування, одяг, постільні комплекти, побутову техніку, медичне обладнання (наприклад, в жовтні 2023 року він привіз обладнання для Обласного клінічного кардіологічного центру КОР), дитячі іграшки, взуття тощо.
Усі ці речи благодійники збирають за допомогою фундації АРІСЕ, заснованої Збігнєвом Адамські та його приятелем Яцеком Качперські. Фундація багато років надає допомогу нужденним, а з лютого 2022 року головні зусилля засновників фонду спрямовані на підтримку громадян України та Збройних Сил України.

1

Зокрема, Збігнев Адамські був одним з перших волонтерів, хто привіз гуманітарну допомогу херсонцям, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. Фундація АРІСЕ допомагає Краматорському будинку дитини та багатодітним родинам переселенців з Донеччини та Луганщини.

Під час свого чергового візиту до Кропивницького Збігнев Адамські та Тетяна Цівіна також передали шість спальних мішків для журналістів Кіровоградщини, які зараз захищають Україну в лавах ЗСУ. У відповідь пану Збігнєву вручили нагороду ГО «Країна» та Національної спілки журналістів України – «Хрест громадянських заслуг».

Голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд та співробітники апарату обласної ради підписали для польського волонтера прапор Республіки Польща. Знаходячись в Україні, Збігнев Адамські просить військових, волонтерів, інших небайдужих громадян залишити вітання та підпис на тканині, а потім дарує такі прапори меценатам фундації АРІСЕ.

2

Нагадаємо, вірменське кафе для українських військових: на Кіровоградщині безплатно годують воїнів

Читайте також: квіти від «Грому»: ветеран АТО продає хризантеми, аби допомогти воїнам ЗСУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар