Вкрала 16 млн і втекла за кордон: НАБУ розшукує підприємицю з Кіровоградщини

Ілюстрація

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишній виконуючій обов’язки керівника держпідприємства «Дослідне господарство «Елітне» Інституту сільського господарства степу НААНУ, яке розташовується в селищі Созонівка, що неподалік Кропивницького.

Про це повідомляє Перша електронна газета з інтернет-видання “Антикорупційний вимір”.

Згідно з матеріалами справи, викладеними в ухвалі Антикорсуду,  рішення  відносно підозрюваної ухвалене заочно, адже вона виїхала за кордон. Її оголосили у міжнародний розшук.

Наприкінці 2021 року в.о. директора вирішила заволодіти грішми підприємства. Оборудка полягала в укладенні фіктивної угоди щодо купівлі та внесення добрив на поля держпідприємства з ТОВ «Завод біодобрив «Тривко» і ТОВ «Каспій Агро». 

Добрива вносили лише «на папері», з рахунків «Елітного» вивели 16,6 млн грн.

Детективи опитали представників приватних фірм та держпідприємства й ті зізналися, що поля не обробляли добривами.

За цим фактом детективи НАБУ 14 липня 2022 року розпочали розслідування. Дії керівниці підприємства кваліфікували за ч. 5 ст. 191 ККУ (розтрата майна, зловживаючи службовим становищем).

Як ідеться в ухвалі, 23 серпня 2022 року на держпідприємстві провели обшуки, а 24 серпня жінка виїхала за межі України й більше не поверталася.

У травні 2023 року фігурантці оголосили про підозру, яку вручили  її родичу, а також голові ОСББ, де жінка зареєстрована. Крім цього, їй написали у месенджери та розмістили повідомлення на сайті НАБУ. Втім на жоден із викликів вона не з’явилася.

Відтак суд задовольнив клопотання детективів та обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його застосують у разі її затримання.

На сайті НАБУ вказано, що розшукувана – Вікторія Валеріївна Полтавченко з Дніпра.

Нагадаємо, директора підприємства підозрюють у привласненні грошей під час реконструкції лікарні

Читайте також: посадовців Кропивницької міської ради судитимуть за махінації із землею

Поширити:

Залишити коментар:

коментар