Скільки зрадників, пропагандистів і колаборантів викрила СБУ на Кіровоградщині

Служба безпеки України в Кіровоградській області в умовах триваючої військової агресії рф проти України системно викриває зрадників і колаборантів, які діяють на користь окупантам.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією СБУ,

За матеріалами контррозвідки УСБУ з початку 2023 року на Кіровоградщині викрито:

  • 11 зрадників,
  • 30 ворожих пропагандистів
  • 14 колаборантів,
  • винесено 6 обвинувальних вироків за державну зраду.

У поточному році затримано та притягнуто до відповідальності 5 коригувальників, які наводили ворожі ракетні удари по важливим військовим обʼєктам, оборонним та нафтоперобним підприємствам, блокпостам та електричним підстанціям.

Двох з них засуджено до 15 років позбавлення волі та довічного ув’язнення. Справи щодо інших зрадників передані до суду.

Так, завдяки СБУ довічне ув’язнення отримала зрадниця, яка «наводила» російські ракети на оборонні підприємства Кіровоградщини.

За її координатами російські окупанти здійснювали неодноразові ракетні удари по території області. Серед основних цілей ворога були військова інфраструктура, підприємства оборонного комплексу та нафтопереробної галузі.

Крім того, за матеріалами СБУ на 15 років засуджено агента фсб, який готував повітряну атаку на електропідстанції Кропивницького.

За вказівкою російської спецслужби агент намагався встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій в обласному центрі.

За сигналами «маячка» окупанти хотіли скоригувати ракетний удар по українському енергооб’єкту.

Також співробітники СБУ в Кіровоградській області беруть участь у проведенні стабілізаційних заходів та виявляють колаборантів і зрадників на Херсонщині.

Так, за матеріалами Управління виявлені колаборанти серед місцевих мешканців Херсонської області – співробітників Нацполіції, ДСНС, пенсійного фонду та освітніх закладів, які залишилися працювати на ворога під час окупації. Деякі зрадники були задіяні у підготовці та проведенні фейкового референдуму щодо включення Херсонської області до складу рф. Всім їм повідомлені підозри за ст.111-1 ККУ (колабораційна діяльність).

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар