Верховну Раду закликають скасувати перехід на зимовий час. Що це змінить

pixabay

Українські підприємці ініціюють скасування переходу на зимовий час заради економії енергоресурсів. Про це  вони заявили на бізнес-форумі «Української ради бізнесу» у Києві.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на інтернет-ресурс “Факти”.

Так, за словами економіста та координатора експертних груп «Економічної експертної платформи» Олега Гетьмана, перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії до 13%, якої і так не вистачає через зниження рівня генерації.

«Після переходу на зимовий час в Україні збільшується споживання електроенергії, що створює додаткове навантаження на енергосистему, яка і так працює в екстремальних умовах» , – сказав він.

У відповідь народний депутат Галина Третьякова («фракція «Слуга народу») нагадала, що у Верховній  Раді двічі намагалися проголосувати за законопроекти про відміну переходу на зимовий час, проте голосів не вистачило. Причиною, за словами депутата, стала невизначеність, на якому часі залишатися Україні – на літньому чи зимовому.

За її словами, у ВР готові повернутися до питання скасування сезонного часу, якщо будуть відповідні ініціативи, зокрема від Кабінету Міністрів.

Довідково:  перехід на «зимовий час» в Україні має відбутися в останню неділю жовтня 29 жовтня 2023 року. Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад.

Нагадаємо, протягом місяця борги за електроенергію на Кіровоградщині зросли на 5 мільйонів

Читайте також: росія відновила атаки по енергооб’єктах України. Ситуація на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар