Трьох собак з Нідерландів передали кінологам Кіровоградщини

Собаки порід бельгійська вівчарка «малінуа» та «мехілар», голландська вівчарка прибули до України з Нідерландів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу ГУНП в Кіровоградській області.

 Загалом у вересні поліцейським підрозділам із Європи передали 20 собак, троє з них відтепер працюватимуть у кінологічному центрі поліції Кіровоградської області, де пройдуть спеціальне навчання за окремими напрямками роботи.

Еві, Ункас і Джоші вже познайомилися зі своїми наставниками. Собак тренуватимуть інспектори кінологічного центру Інна Могилан, Віталій Хоменко та Сергій Луненко.

Нині вони проходять етап соціалізації, звикають до кінологів, із якими працюватимуть, розвивають апортувальну реакцію і вивчають дресирувальний майданчик, на якому вже найближчим часом розпочнуть спеціальні курси тренування.

За словами керівника кінологічного центру поліції області Артема Матвєєва, вівчарки тренуватимуться за такими напрямками, як пошук зброї та вибухових речовин, наркотиків, пошук людей, трупів та людських залишків. Враховуючи характер і особливості кожного із собак, обирається той напрямок, за яким пес справлятиметься з поставленими перед ним завданнями найлегше.

«Досвідченому кінологу визначити спеціалізацію для собаки з максимальною користю у роботі нескладно. Більш активні за характером собаки, краще виявляють себе у пошуку наркотиків, спокійні та допитливі – у пошуку зброї та вибухівки, загострена харчова реакція – допомагає у пошуках людей. У наших кінологів достатній досвід і навички у дресируванні, тож найближчим часом ми зможемо на високому рівні підготувати нову зміну службових собак, які допомагатимуть поліцейським у виконанні завдань», – розповідає Артем Матвєєв.

На даний час до тренування тварин долучається справжній друг кропивницьких кінологів, колега з Німеччини Матіас Вінкенйохан, який і допоміг із перевезенням собак зі Львова.

Поліцейські кінологи також отримали від «Фонду Говарда Баффета» бокси для транспортування тварин, амуніцію, засоби для їх догляду та гігієни.

«Ми висловлюємо подяку іноземним партнерам та керівництву Національної поліції за підтримку і готові працювати над тим, щоб наші нові вихованці у майбутньому стали гордістю кінологічного центру поліції Кіровоградщини», – зазначив очільник підрозділу.

Нагадаємо, відомий військовий ветеринар відвідав Кропивницький кінологічний центр

Читайте також:  собаки з Кропивницького стали призерами чемпіонату псів-детекторів (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар