Усе, що потрібно знати про догляд за чоловічим взуттям восени

У прохолодну пору року ми вибираємо не просто зручне й красиве взуття, а здатне захистити ноги від примх погоди: постійних дощів, вітрів, коливання температур. Отже, улюблені туфлі, кеди, сліпони, мокасини та кросівки витримують неабияке навантаження, що не може не відображатися на їхньому вигляді.

Як зробити, щоб брендове осіннє взуття чоловіче зберігало привабливість якомога довше? Ділимося секретами правильного догляду. Йдеться про якісні товари — осіннє чоловіче взуття з натуральної шкіри та замші.

Загальні рекомендації

Наводимо список базових правил догляду за осіннім чоловічим взуттям:

  • користуйтесь лопаткою, коли взуваєтесь, а під час роззування не тягніть за каблук;
  • не сушіть мокрі туфлі або черевики на батареї — для цього існують спеціальні сушарки, а якщо не маєте такої, то дайте осінньому взуттю висохнути природним способом;
  • підошву та верх треба чистити від бруду кожного дня, не чекаючи, поки він засохне.

Подбайте, аби на вашій взуттєвій полиці стояв водовідштовхувальний спрей та інші доглядові засоби. Багато онлайн-магазинів пропонують не тільки купити осіннє взуття чоловіче, але й засоби з догляду за ним. Наприклад, каталог українського бренду Vitto Rossi загалом налічує понад чотири тисячі пар якісного і стильного взуття та має розділ, у якому представлені необхідні доглядові засоби.

Не менш важливо правильно зберігати взуття. Навіть пара туфель, яку носите регулярно, потребує формотримачів, аби вона не деформувалась в очікуванні чергового виходу. Якщо не використовуєте колодки кожного дня, принаймні не забувайте про них під час сушіння.

Аби уникнути неприємного запаху, не носіть закрите взуття на босу ногу, а також користуйтесь спеціальним дезодорантом. Вчасно міняйте устілки: зазвичай пахнуть саме вони.

В кінці сезону почистіть улюблену пару та покладіть у коробку. Всередині має бути формотримач чи хоча б зім’ятий папір.

5MdomjJQd_rCe1DCXya7e0lbJkEl0kXNqzHtJ3XM7qyESThEHUGkTzCNdUxbuJAIDUknxu9ZhTxHeWbo4o9IXqu8OxBIgaG9fD8N1dwWfHArnpQsa8k0K7RWl86x8mSF9aiRNCPaUoVOnLVmw4FStgg

Догляд за чоловічим осіннім взуттям залежно від матеріалу

Шкіряні туфлі або кеди відразу після покупки треба обробити захисними засобами — водо- та брудовідштовхувальними. Якщо підошва шкіряна, нанести захист слід і на неї. Не нехтуйте кремом для взуття. Наносьте його на чисту суху поверхню раз на тиждень, аби захистити шкіру від пересихання та уникнути утворення заломів та тріщин.

Лакована шкіра більш примхлива: матеріал боїться різких перепадів температури. Осіннє чоловіче взуття з лаку достатньо протирати сухою ганчіркою, змащувати гліцерином та полірувати оксамиткою. Універсальні засоби догляду не підходять, бо вони можуть містити агресивні компоненти.

Замша красива й тепла, але категорично боїться вологи. Перш ніж вперше виходити на вулицю у замшевих туфлях, тричі нанесіть на поверхню захисний засіб — після кожного разу пара повинна висохнути. Незначні забруднення запросто усуває звичайна взуттєва щітка. Для відновлення кольору існують спеціальні аерозолі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар