В обласному Музеї мистецтв відкрили виставку «Мистецтво, породжене війною»

У комунальному закладі «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» до Дня Незалежності України відкрили виставку «Мистецтво, породжене війною».

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську обласну раду.

Вона стала рефлексією майстрів образотворчого мистецтва на події сучасної українсько-російської війни.

Художників, твори яких експонуються під час виставки, від імені депутатів привітав перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк.

«На цій виставці зібрані роботи, які захоплюють нас своєю силою, глибиною емоцій та інтелектуальною напруженістю. Це твори, які спонукають до роздумів про цінність життя кожного українця, про те, які страшні страждання приносить війна, про цінність миру та важливість збереження гідності в найскладніших умовах. Ці твори – про кожного з нас. Щиро дякую всім художникам, твори яких представлені в цьому неймовірному за емоційністю зібранні, організаторам та всім, завдяки кому вона відбулася. Нехай ця виставка стане джерелом сили для всіх нас, нагадуючи про крихкість життя та цінність миру, про те, яку страшну ціну в цій війні платить Україна кожного дня, і те, якою ціною кожному з нас дається перемога», – наголосив Юрій Семенюк.

Виставка «Мистецтво, породжене війною» експонуватиметься в Музеї мистецтв до 3 вересня нинішнього року.

1

2

3

4

5

6

7

8

Нагадаємо, минулого місяця виставку про наслідки війни відкрили на площі у Новомиргороді

Читайте також: у США відкрилася виставка фотографа проєкту “Баба Єлька”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар