У Кропивницькому ремонтують колектор і міняють труби на глибині трьох поверхів

Почалося прокладання каналізаційного колектору діаметром 600 міліметрів на вулиці Братиславській в обласному центрі. Ці роботи – найвищого ступеню складності, адже трубу міняють на глибині 8-ми метрів. Із спеціальних щитів фахівці спорудили триповерхову конструкцію вглиб землі, аби захистити працівників від можливих обвалів та дати можливість працювати важкій техніці.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

Підрядна організація – ТОВ «КСМ груп». Усі необхідні матеріали для заміни трубопроводів вже завезені, працює техніка. Чималий відсоток робіт доводиться виконувати вручну – через глибину залягання каналізаційного колектора і стан старої труби.

Нагадаємо, наприкінці весни на розі Братиславської та Авіаційної через зношеність почав руйнуватися каналізаційний колектор – провалилося 8 метрів труби. На ремонт з міського бюджету виділили 26 млн 400 тисяч гривень. Одночасно з каналізаційним колектором вирішили поміняти 725 метрів водопроводу різного діаметру, щоб згодом знову не розривати цю ділянку, адже нова каналізація прослужить щонайменше півстоліття. Тож і водопровід має бути новим.

Після реконструкції колектора на вулиці Братиславській постелять новий асфальт, який вже ніхто не чіпатиме.

За словами виконуючого обов’язки генерального директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Миколи Романюка, роботи із прокладання колектора і водопроводу мають завершитись до кінця цього року. Весь цей час фахівці водоканалу перекачуватимуть стоки цілого району за допомогою спеціального глибинного насоса за тимчасовою схемою в обхід зруйнованого колектору. Для автомобілів облаштований об’їзд перекритої ділянки дороги.

photo-5361943271359761479-y

photo-5361943271359761480-y

photo-5362080736083037098-y

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар