У Дитячій міській лікарні зробили ремонт

У Дитячій міській лікарні Кропивницького відремонтували палати інтенсивної терапії.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Незадовго до початку повномасштабного вторгнення відбулася реорганізація двох дитячих медичних закладів — поліклініки і стаціонарної лікарні, які об’єдналися в одному приміщенні на вулиці Шевченка. Воно не було адаптоване під стаціонар. Крім того, період реорганізації припав на період воєнного стану.

image

“Плани були амбітні, але в країні війна і велика реконструкція не на часі, – каже виконуюча обов’язки генерального директора КНП “Дитяча міська лікарня Кропивницької міської ради” Оксана Клюєнко. – Але ж ми вже переїхали в це приміщення і тут працюємо, тож власними силами з допомогою міської влади поступово робимо поточні ремонти”

Зміни в лікарні уже помітні. Окремий вхід із пандусом для візочків відкрили для приймального відділення, відремонтували палати інтенсивної терапії. Санітарно-технічні кімнати тепер відповідають усім сучасним вимогам: зробили окремі вбиральні для дітей з інвалідністю, які пересуваються на візочках, для хлопчиків і дівчаток, є тут сучасна душова кабіна з гарячою водою, де мами можуть помити і переодягнути діток, які лікуються у стаціонарному відділенні.

1

Роботи роблять поступово, тож на черзі найближчим часом – ремонт іще двох палат відділення педіатрії. Тут замінять вікна на енергоощадні, встановлять нові двері, палати обладнають новими ліжками, яких загалом лікарня отримає майже два десятки. У подальшому – утеплять бетонну підлогу у коридорі, облаштують пост для медпесоналу, на всіх вікнах у палатах відділення повісять жалюзі. Завершити ці ремонти планують до початку вересня.

З початком повномасштабного вторгнення штат закладу не тільки не скоротився, а ще й збільшився. Колектив лікарів поповнили дитячі анестезіолог, невролог, окуліст, травматолог і гінеколог.

2

“У період воєнного часу ми не можемо провести капітальні ремонти, оскільки діє відповідна постанова Кабміну, згідно з якою проводиться фінансування першочергових потреб. Утім, за рахунок економії бюджетних коштів, ми фінансуємо поточні ремонти. Таким чином в лікарні облаштували санвузли, частину палат, опалення, підготували укриття, придбали генератор. В закладі діє точка “Спільно” міжнародного дитячого фонду ЮНІСЕФ, – зазначила очільниця управління охорони здоров’я Кропивницької міської ради Оксана Макарук і додала: у планах – капітальний ремонт приміщення дитячої лікарні. Чекаємо перемоги, щоб приступити до його реалізації”.

3

4

Нагадаємо, в обласній клінічній дитячій лікарні встановлять комп’ютерний томограф

Читайте також: відома європейська клініка подарувала обласній дитячій лікарні реанімобіль

Поширити:

Залишити коментар:

коментар