Відома європейська клініка подарувала обласній дитячій лікарні реанімобіль

© UA Кропивницький

Найбільша в Європі кліника “Шаріте” передала Кіровоградській обласній дитячій лікарні сучасний реанімобіль – перший в автопарку закладу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Реанімобіль у Кропивницький привіз голова обласного благодійного фонду “Пересвіт” Володимир Глухий. З Берліну машину догнали до польського кордону. А звідти на Кіровоградщину.

Реанімобіль оснащений висувними носилками та висувним сидінням для транспортування пацієнта, витратними матеріалами, тонометрами, ларингоскопами, інтубаційними трубками, шприцями тощо – сказав завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії Андрій Гутарєв:

“Дуже добре оснащений. Дає можливість подавати кисень, здійснювати інклюзивну терапію при транспортуванні дітей. Для анестезіологів важливо, щоб дитина отримувала безперервну терапію, навіть при транспортуванні”.

За словами керівника лікарні, не мали на балансі жодного реанімобіля: “Раніше у нас був централізований гараж департаменту охорони здоров’я, де перебував увесь транспорт. Санітарний також. Тому, якщо нам потрібно було кудись виїжджати – у район, на Київ, в іншу область транспортувати дітей, ми замовляли автотранспорт там. Цей реанімобіль – наш, документи – у нас, зареєстрований він за обласною дитячою лікарнею”.

З 4 квітня реанімобіль працюватиме цілодобово.

Нагадаємо, Голованівська ЦРЛ отримала допомогу з Німеччини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар