У громаді на Кіровоградщині храм УПЦ передали для богослужінь ПЦУ

Фото: Суспільне Кропивницький

 У Новомиргороді Кіровоградської області Свято-Миколаївський храм, у якому раніше проводила служби Українська православна церква (Московського патріархату), передали для богослужінь Православній церкві України.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне Кропивницький.

30 парафіян Православної церкви України зібралися біля храму о 13:45. Вони взяли ключ, залишений священниками Української православної церкви, й зайшли всередину. Там провели перший водоосвятний молебень.

image

Настоятель Свято-Миколаївського храму Православної церкви України Степан Катькало сказав, що майже все церковне майно на місці, за винятком семисвічника. За словами священника, парафія ПЦУ докупить речі, яких бракує для служби. Також настоятель сказав, що цієї події парафіяни чекали дуже довго.

“У храмі тепер лунатимуть українські молитви й українські пісні”, – сказав під час акції один з ініціаторів переходу Вадим Батій.

Представників Української православної церкви на зустрічі не було.

Процес переходу тривав з 11 квітня. До цього парафія ПЦУ проводила богослужіння в коридорі колишнього будинку культури. 11 квітня 360 парафіян ПЦУ підписали звернення, щоб Свято-Миколаївський храм передали від УПЦ МП до ПЦУ.

Нагадаємо, у громаді на Кіровоградщині ще одна парафія перейшла до ПЦУ

Читайте також: у кропивницькому храмі московські церковники намагалися зрізати дзвони (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар