Кропивницький: молодій жінці видалили величезну пухлину матки (ФОТО)

© pixabay.com

У молодої жінки виявили велику пухлину матки. Раніше такі новоутворення пов’язували з віковими та іншими змінами жіночого організму, але ця молода пацієнтка ще жодного разу не народжувала.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією обласного онкоцентру.

Збільшення в об’ємі живота, проблеми із сечовипусканням, біль в області попереку та тазу, рясні місячні – з такими скаргами до онкогінеколога звернулася молода жінка.

Після усіх необхідних обстежень, онкогінекологи виявили велику пухлину матки та провели консервативну міомектомію з використанням апарату для зварювання тканин.

Органозберігаючі операції завжди в пріоритеті, а у випадку нашої пацієнтки, яка ще не народжувала, збереження матки, тобто дітородної функції, було надважливим.

️Операція пройшла успішно, пацієнтка в задовільному стані. В подальшому вона проходитиме планові обстеження у гінеколога.

image

Відзначимо, що раніше міому матки пов’язували з віковими змінами та особливостями організму. Але сьогодні все частіше її діагностують у молодих пацієнток. Тому не нехтуйте щорічними обстеженнями гінеколога.

Нагадаємо, життя юнака з Кіровоградщини, маленької дівчинки і хлопця-ВПО врятувало донорство.

Читайте також10-кілограмову пухлину вирізали в пацієнтки кропивницького онкоцентру

Поширити:

Залишити коментар:

коментар