Стартував проект для підлітків про розвінчування російських міфів

В Україні стартував проект “Українологія”. Він розрахований для підлітків, користувачів соцмереж, і спрямований на розвінчування міфів російської пропаганди.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Конституція Пилипа Орлика насправді ніяка не конституція? І чи правда, що WhatsApp створив українець? Відповіді на ці запитання можна дізнатися завдяки “Українології”. Це молодіжний проект, покликаний розвінчувати міфи російської пропаганди, які вона творила століттями, надавши підліткам базу перевірених фактів про Україну. Мета проекту — виховати спільноту обізнаних про Україну та критично мислячих підлітків.

“Наша цільова аудиторія — молодь 13-18 років. Це один із найбільш довірливих періодів життя, коли будь-яку інформацію, яку отримуєш в інтернеті, ти сприймаєш за чисту монету, — розповідає керівниця проекту Дар’я Карпенко. — Мета “Українології” — працювати на випередження, даючи молодим людям знання, що не все те, що потрапило в їхній інфопростір, правда, що це може бути російська пропаганда. Таким чином ми хочемо навчити їх критично мислити й, звичайно, прагнемо наситити підлітків якомога більшою кількістю інформації про нашу країну. Це дуже важливо, адже це — наша зброя перед ворогом”.

Проект стартував в Instagram та TikTok, дуже популярних соціальних мережах серед молоді. Цей вибір невипадковий. Підлітки сьогодні дуже швидко перемикають свою увагу, тому щоб їх зацікавити, потрібно обирати короткі формати подачі інформації — такі як reels чи карусель із яскравими зображеннями. Соцмережі сьогодні — не лише місце для розваг і відпочинку, але й для серйозних тем. Але ці серйозні теми варто подавати цікавіше, ніж у підручниках, додає керівниця “Українології”.

Проект реалізується ГО UMIND у рамках проекту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Читайте також: Громади Кіровоградщини можуть отримати мільйон на створення центрів спільнотворення

Поширити:

Залишити коментар:

коментар