Громади Кіровоградщини можуть отримати мільйон на створення центрів спільнотворення

© Freepik

Аналітичний центр  Cedos та Western NIS Enterprise Fund оголошують конкурс грантів для громад на створення або оновлення фізичних просторів центрів спільнототворення, а також розвиток програмної діяльності таких центрів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією грантодавців.

Центри спільнототворення — це доступні фізичні простори, де люди з різних соціальних груп мають можливість зустрічатися і збиратися разом для спільного проведення дозвілля, розвитку громади, співпраці і всебічної реалізації свого людського потенціалу. Центри спільнототворення можуть бути або окремими приміщеннями, або частинами інших громадських будівель: центрів адміністративних послуг, хабів, публічних бібліотек, культурних центрів, громадських просторів, шкіл тощо.

Розмір гранту становить 1 000 000 грн та передбачає два cкладники:

  1. фізичне створення (облаштування) або оновлення центрів спільнототворення,
  2. програмне та змістовне наповненням центрів. Western NIS Enterprise Fund виділить кошти на 10 грантів на першому етапі впровадження програми.

Проєкти мають бути втілені у громадах з населенням до 100 тисяч людей. Обов’язковою умовою є співфінансування у розмірі щонайменше 20% від суми гранту. Громади-переможці отримають також консультаційну підтримку від експертів з архітектури, культури, комунікацій та соціальної взаємодії.

Як взяти участь?

  • заповніть коротку анкету: https://bit.ly/3XzHuB7,
  • а також надішліть на електронну адресу comrebuild@cedos.org.ua заповнені форми проєктної заявки і бюджету з темою листа «Заявка». Форми проєктної заявки і бюджету доступні за посиланням: https://bit.ly/3NYDeI3

Коли?

  • Заявки приймаються до 23:59 23 липня 2023 року.
  • Результати відбору будуть оголошені у серпні 2023 року.
  • Очікувані терміни реалізації проєктів: 1 вересня 2023 року — 31 січня 2024 року.

Додаткова інформація та форми заповнення заявокза посиланням.

Нагадаємо, переселенці і місцеві відкрили спільний коворкінг-центр в громаді на Кіровоградщині.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар