Як і куди вступити для вивчення психології в університетах Польщі?

До Польщі приїжджає багато іноземних студентів для здобуття якісної освіти в державних та приватних університетах. Тут лояльне ставлення до студентів, що дає їм змогу одночасно навчатися та працювати, займатися саморозвитком та подорожувати. На сайті ВСБ Меріто є інформація, як вступити на факультет психології у Польщі, записатися на мовні курси тощо. Польські ВНЗ з вивчення психології є в різних містах.

Що потрібно здавати на психолога в Польщі?

Для вступу на факультет психології, як і на будь-який інший напрям, потрібно створити обліковий запис на офіційному сайті ВСБ Меріто. Після цього заповнити анкету та додати пакет документів.

Варто зазначити, що вступних іспитів немає, а рішення про зарахування ухвалюється незалежною Комісією індивідуально. Враховується середній бал шкільного атестата та оцінки з профільних предметів без уваги на результати ЗНО.

Отримати диплом психолога пропонують такі ВНЗ – Психології та Гуманітарних Наук (Варшава), Суспільних Наук (Варшава), Академія Соціальних Наук (Лодзь), Гуманітарних Наук і Психології (Познань) та ін.

Іноземні студенти, які збираються на навчання у Польщі, повинні підтвердити володіння мовою, оскільки навчатимуться вони польською або англійською. Перед вступом на психолога важливо уважно вивчити пропозиції та вибрати навчальний заклад з урахуванням сукупності факторів.

Це рейтинг ВНЗ, місто розташування, тип диплома (бакалавр або магістр), форма власності навчального закладу (муніципальний або приватний), відділення (стаціонар або заочне).

Знання психології допоможе не тільки в роботі, а й у повсякденному житті. Здобути поглиблені знання можна на магістратурі, обравши вужчий напрям (психологія клінічна, економічна, спортивна, громадська, освітня, кримінальна та ін.).

Головні переваги польської освіти

Польський диплом визнається в більшості країн, а це чудова можливість вигідного працевлаштування з метою побудування успішної кар’єри.

До інших конкурентних переваг відносять:

  • доступна вартість;
  • лояльне ставлення до студентів;
  • новітня матеріально-технічна база;
  • великий вибір затребуваних професій на різних факультетах;
  • кваліфіковані викладачі з досвідом;
  • гарантія прозорості ціноутворення;
  • розвинута інфраструктура та комфортні умови;
  • фіксована вартість на весь період навчання та ін.

Навчатися в Польщі можна польською або англійською, а іноземні студенти мають підтвердити володіння мовою.

Для цього їм рекомендують мовні курси перед вступом. Вони відбуваються в онлайн форматі або в сучасних аудиторіях при польських університетах у різних містах.

Діє Болонська система з поділом освіти на два ступені – бакалаврат та магістратура. Популярні напрямки – економіка, внутрішня безпека, психологія, транспорт та логістика, інформаційні технології, філологія тощо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар