Воїна з Кропивницького повернули з російського полону (ФОТО)

Вчора, 6 липня, відбувся черговий обмін полоненими під час якого вдалося повернути додому  47 українців: 43 – військовослужбовці, 2 цивільних і 2 незаконно вивезених з країни діток. Серед звільнених сьогодні захисників – Василь Мазурок з Кропивницького.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Координаціний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Відтак, в результаті роботи Координаційного штабу звільнено 43 військовослужбовці та двоє цивільних. Представників ЗСУ – 28 (серед них тероборони – 10), Нацгвардії – 10, прикордонників – 4, військових моряків -1.

У взаємодії з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем також до України вдалося повернути двох незаконно вивезених дітей. Їхня мати – бойовий медик  була звільнена з полону країни-агресорки у жовтні минулого року.

Більшість визволених з ворожого полону – рядові та сержанти, двоє – офіцери. Вони захищали Україну в Маріуполі, на донецькому, запорізькому, харківському та херсонському напрямках.

Також Коордштабу вдалося повернути додому двох Оборонців, які мали статус зниклих безвісти. Двоє повернутих цивільних – працівник заводу «Азовсталь» та активіст з Хресона.

Деякі з українських Обронців мають важкі бойові поранення, травми, отримані у полоні. Після звільнення на них чекає програма лікування, реабілітації та реінтеграції, а відразу після обміну всі повернуті з ворожої неволі отримують набір найнеобхідніших речей та засоби для зв’язку з рідними.

Координаційний штаб у взаємодії з Офісом Президента продовжує роботу для повернення усіх утримуваних у неволі ворога військовослужбовців та цивільних.

1

2

3

5

6

7

Нагадаємо, з російського полону повернувся воїн із Кіровоградщини

Читайте також: як знайти своїх. Розповідає представниця Уповноваженого з питань зниклих безвісти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар