Як пройшов “Олімпійський день 2023” у Кропивницькому (ФОТО)

Сьогодні, 23 червня, у Кропивницькому провели “Олімпійський день 2023”, що стартував на Фортечних валах.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Тут зібралися вихованці і тренери усіх дитячо-юнацьких шкіл міста, охочі кропивничани. Разом з учасниками до забігу приєднався і секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

Перед стартом хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх захисників, які віддали життя за Україну.

Колона спортсменів фінішувала на площі перед міською радою.

Вітаючи учасників спортивного заходу, заступник міського голови Олександр Мосін назвав цікаві факти, пов’язані з історією олімпійського руху. Зокрема, й той, що головою міжнародного олімпійського комітету був грек українського походження, бо його предки були одеситами.

4

“Сьогодні ми будуємо сучасну історію у непростих умовах – в Україні йде війна. Але ми об’єднані силою духу, спільним домом — нашою державою. Хлопці з Кіровоградщини захищають нас на передовій, щоб ми тут могли відзначити ось так Олімпійський день. Саме тому ми пропагуємо спортивний образ життя, ми переможемо ворога і продовжимо розбудовувати нашу українську європейську державу”, – наголосив Олександр Мосін.

2

Олександр Мосін разом із Олегом Колюкою вручили провідним спортсменам області сертифікати на придбання спортивного обладнання та інвентарю, а також на отримання грошової винагороди. Так, сертифікат на суму 40 тисяч гривень для придбання спортивного інвентарю для занять пауерліфтингом та важкою атлетикою отримала старший тренер-викладач відділення пауерліфтингу Юлія Бондаренко; сертифікат на суму 115 тисяч гривень для придбання спортивного інвентарю для занять легкою атлетикою отримав старший тренер-викладач відділення легкої атлетики Віталій Пархоменко; сертифікат на суму 10 тисяч гривень отримав Євгеній Матанцев, двократний чемпіон світу з хокею на столі серед юніорів та дорослих, який проходив у червні в норвезькому місті Брюне.

Окрім цього, двоє спортсменів отримали сьогодні посвідчення Майстра спорту України: Микола Пятишев – з важкої атлетики та Дар’я Руденко – з гімнастики спортивної.

3

Оскільки самі організатори «Олімпійського дня 2023» охарактеризували захід не просто як спортивний, а й як видовищний, тож дійство продовжилося показовими виступами з таеквондо ITF, боксу, волейболу, кіокушинкай карате та художньої гімнастики.

Кожен учасник забігу, та й загалом усього спортивного свята «Олімпійський день 2023» отримав відповідне свідоцтво.

image

8

80

Нагадаємо, у Кропивницькому підняли Олімпійський прапор (ФОТО)

Читайте також:скелелаз із Кропивницького встановив новий рекорд України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар