Із Кіровоградщини видворили двох росіян

© YouTube

На Кіровоградщині виявили двох громадян росії, які перебували в Україні з порушенням вимог міграційного законодавства.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі УДМС України в Кіровоградській області.

Так працівники Світловодського відділу УДМС виявили громадянку російської федерації, яка проживає без документів, що підтверджували б легальність її перебування в Україні.

46-річна росіянка приїхала у Світловодськ у приватних справах, отримала дозвіл на імміграцію в Україну та була документована посвідкою на постійне проживання.

Згодом через небажання в подальшому проживати в Україні іноземка звернулась до Міграційної служби із заявою про скасування дозволу і документів, які дають право законно проживати в Україні. Відповідне рішення було прийнято 24 лютого минулого року і протягом місяця вона мала залишити Україну. Звісно виїхати вчасно вже не було можливості, тому проживала весь цей час громадянка рф незаконно.

Рішення про примусове повернення ухвалили працівники Світловодського відділу, іноземку притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП, вона повинна залишити країну протягом місяця.

image

Ще одного росіянина, який незаконно перебуває в Україні, виявили у Кропивницькому.

65-річний громадянин російської федерації приїхав в Україну 6 років тому, щоб залишитись постійно проживати та врешті вирішив набути громадянство України, оскільки тут народився. У 2021 році чоловіку було оформлено набуття громадянства України. Відповідно до законодавства протягом двох років йому необхідно було припинити громадянство російської федерації. У березні 2023 року сплив термін зобов’язання, яке іноземець не виконав, тому опинився у нелегальному становищі.

Відносно нього складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення до країни громадянської належності.

DSC-00411

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар