Кіровоградщина: керівницю податкової підозрюють у хабарництві

На Кіровоградщині викрили керівницю відділу податкової служби, яка вимагала 90 тисяч гривень хабаря за безперешкодну реєстрацію податкових накладних. 

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську обласну прокуратуру.

Хабар у розмірі 90 тис грн підозрювана вимагала від представника підприємства за подальше безперешкодне здійснення господарської діяльності.

Керівник підприємства мав сплатити хабар посадовій особі податкової в розмірі 1% від суми податкових накладних. Йдеться про безпроблемну їх реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Неправомірну вигоду керівниця фіскальної установи отримувала у два транша і була викрита «на гарячому». Під час прогулянки з дитиною одержала частину від обумовленої суми – 50 тис гривень, які поклала до кишенькового відділення дитячого візка.

Під час обшуків, які проводились в приміщенні податкової служби та за місцем проживання підозрюваної, вилучили кошти неправомірної вигоди, готівку – близько 1 млн грн, 6 тис євро та понад 26 тис доларів США, а також документацію, яка має відношення до протиправної діяльності.

У рамках слідства перевіряється причетність до вчинення злочину інших службових осіб податкової, у тому числі з керівного складу.

Прокуратура скерувала до суду клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

image

4

6

44

Нагадаємо, затриманий на хабарі помічник ексголови Кіровоградщини визнав свою вину. Суд триває

Читайте також: в Олександрії під час отримання хабаря затримали офіцера поліції

Поширити:

Залишити коментар:

коментар