Три тижні комунальників просять засипати п’ятиметрове провалля між будинками у Кропивницькому

© Суспільне

У Кропивницькому на подвір’ї будинків, розташованих на розі вулиць Паученка та Архангельська, ще на Великдень (16 квітня) утворилося провалля, глибиною понад п’ять метрів. Туди впади дерева і рознісся каналізаційний сморід. Місцеві звернулися в ЖЕО і водоканал, але досі не отримали належної допомоги.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Мешканка приватного будинку Ліна Косова, який межує з проваллям, зверталася в житлово-експлуатаційну організацію та водоканал за допомогою – просила, щоб яму засипали.

Працівники “Дніпро-Кіровоград” відкачали каналізаційні стоки, але сама яма досі становить загрозу для людей. Туди нещодавно втрапив кіт. Мешканці хвилюються, щоб не впав хтось з дітей, бо провалля дійсно глибоке, з багнюкою, а поряд – густонаселена багатоповерхівка.

“Була яма, заповнена майже до верху багнюкою. На Великдень приїхала машина та до середини відкачали її. Я дуже боюсь, щоб у нас не зруйнувалася стіна. Тому що береза та туя, які діставали до другого поверху мого будинку, повністю провалились у яму, – говорить Ліна Косова. – Протягом двох тижнів ми звертатися у водоканал та ЖЕО і не змогли добитися, щоб хтось зайнявся цим питанням”.

Теритирія належить до житлово-експлуатаційної організації №2. За словами керівниці Олени Петрусенко, грунт розмивало з колодязя каналізації, який обслуговує водоканал:

“Був запах, бо колодязь біля другого під’їзду постійно набирався, туди не все витікало, а тільки просочувалось багато років поспіль. Можливо, вплинули дощі. На балансі ЖЕО перебувають житлові будинки. Прибудинкову територію ми прибираємо, але це власність міської громади. Це комунальна власність”.

Усвою чергу майстер підприємства “Дніпро-Кіровоград” Олександр Сущенко зазначив:

“Вода з під’їзда не потрапляла в міську каналізацію, тому що вона була приєднана у зливну яму. Труби каналізації ми замінимо”.

Начальник міського відділу з надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко обіцяв, що працівники комунальних підприємств засиплять провалля ґрунтом упродовж тижня.

Детальніше дивіться в сюжеті Сусіпльного:

Читайте також: Триває підготовка до будівництва водогону до селища Нового

Поширити:

Залишити коментар:

коментар