Школярі Кропивницького зібрали і передали смаколики пораненим захисникам України

Поранених захисників України, які проходять лікування у Кропивницькому привітали з прийдешнім Великоднем школярі Кропивницького.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Акція отримала  символічну назву – “Великоднє диво”.

“Навчальні заклади міста приготували свої комплекти пакунків: тут і солодощі, і випічка, і фрукти, а діти власноруч виготовили патріотичні поробки з малюнками”, – поділилася начальниця управління освіти Лариса Костенко.

60

Передісторією виникнення ініціативи “Великоднє диво” поділився голова міського парламенту дітей Костянтин Черевко, який разом із учнями ліцею “Сокіл”, та дорослими із батьківської ради ліцею Європейська освіта і роздавали ці пакунки в одному із закладів охорони здоров’я міста.

5

“Великдень — шановане свято в українській культурі, його відзначають у родинному колі. Тому й виникла така ідея підтримати тих, хто зараз, можливо, далеко від дому і від своїх рідних, і кому ми найбільше б хотіли висловити свою вдячність у цей час, безумовно, це наші захисники – українські військові”, – ділиться Костянтин Черевко.

“Я потрапив сюди після поранення, це вже мій другий лікувальний заклад, тут проходжу реабілітацію. Пригнічений стан довго був, а ось буквально вчора тут був концерт від діток для нас, і дух піднявся, дивишся на цю малечу і розумієш, заради кого це все”, – розповідає В’ячеслав із Черкащини.

Чоловік розповідає, що служив в Одесі, був під Бахмутом.

6

“Нас виїхав туди цілий автобус, а повернулося, четверо… Це був перший мій бойовий вихід, і я іще не розумів навіть, що це і є той самий “нуль”. Тоді для мене все минулось. Трохи дали відпочинок. А далі новий наказ. Це був січень цього року, ми були у засідці, я і ще один хлопчина із Кропивницького, навіть не знаю його долі. Почули голоси чеченців, їх відразу чутно, бо дуже голосно кричать, коли наступають. Яскравий спалах, і я знепритомнів, що це тоді було чи міномет, чи РПГ не знаю й досі…”,- каже чоловік.

8

Воїн уже готується до виписки, а на питання чи буде далі йти воювати за Україну  відповідає: “Аякже! Інакше не можна! Якщо не ми, то хто?!”.

image

image

Нагадаємо, на Великодньому аукціоні зібрали 130 тис. грн для онкохворих дітей

Читайте також: хвостаті лікарі людських душ: у Кропивницькому військові проходять реабілітацію зоотерапією

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар