Колготи з написом “ЗСУ” та “Буча Комбуча”: ВР хоче заборонити у рекламі тематику війни

Народні депутати зареєстрували в Верховній Раді законопроєкт №9128, який передбачає часткову заборону на використання в рекламі символіки та найменувань, пов’язаних із війною.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на delo.ua.

“Російська агресія принесла непоправні втрати для мільйонів українських родин, цілих громад і міст. Водночас, останнім часом спостерігається експлуатація цієї тематики в комерційних цілях. Ідеться не лише про те, що мотивуючий патріотичний контент “копіюється” у сферу роздрібних продажів. Прикро, що в маркетингових комунікаціях виробники споживчих товарів та послуг вдаються до недоречного використання трагічних подій війни, назв постраждалих міст, патріотичних закликів і військових вітань”, – підкреслюють автори законопроєкту.

Зокрема, йдеться про ТМ “Героїчна Буча Комбуча” зі смаком цитрусу, насіння редису “Азовсталь” тощо. Нардепи констатують, що у таких випадках виробники нехтують професійною етикою та не встановлюють бар’єри при прийнятті рішень про назви товарів – використанням понять, подій і назв, які мають трагічну конотацію або вимагають особливої шани.

Наразі законодавство не забороняє реєструвати торгівельні марки з використанням назв міст-героїв чи видатних битв, інших символів героїчних чи трагічних подій війни. Законопроєкт №9128 пропонує заборонити використовувати у маркетингу (рекламі):

  • назви, пов’язані з військовими операціями та подіями війни;
  • назви, пов’язані зі знаковими у ході війни населеними пунктами та місцями, які стали символами героїзму українців у відображенні агресії;
  • назви, що відтворюють найменування виробників та типів озброєння;
  • назви військових підрозділів;
  • назви, що відтворюють офіційне вітання ЗСУ (Слава Україні! Героям Слава!).

В пояснювальній записці уточнюється, що заборону не поширюватимуть на книги, відео та кіно, яке присвячені російсько-українській війні.

Нагадаємо, на солодкі газовані напої можуть ввести податок. Причина

Читайте також: Верховна Рада може запровадити довічне ув’язнення за держзраду та диверсії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар