У Світловодську лікували грип: відомий німецький меценат помер від малярії

Іноземець, у якого виявили малярію світловодські медики, виявився відомим волонтером і меценатом з Німеччини, головою правління ГО «Робоча група з питань біженців Гельзенкірхена» Юргеном Хансеном. Після невчасного лікування чоловік помер.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією «Кременчуцької газети».

За словами партнерки волонтера по гуманітарній місії в Україні пані Олесі, Юрген підхопив малярію у Африці, де вони були напередодні. Коли в Україні, у Світловодську, йому стало погано, вона просила зробити аналіз на малярію, але лікарі вперто казали, що в чоловіка простудне захворювання і лікували його від грипу.

«Його лікували пігулками від грипу. Потім зробили тест на малярію і тоді з Світловодська перевели в Кременчук до лікарні. Там він пролікувався з 13 по 24 лютого.

Багато медикаментів ми купляли за свої кошти. Нам їх передавали з Німеччини. Я тут сама багато чого придбала. Йому навіть стало краще, але потім він помер…»,- каже пані Олеся.

Як пише німецька преса, Юрген Хансен помер 24 лютого 2023 року у віці 65 років у лікарні у Кременчуці.

Самого Юргена Хансена вже піддали кремації. Прощання з ним пройшло в морзі Кременчука. Поклонитися волонтеру приїхали члени виконкому Світловодська на чолі з міським головою. Незабаром до Кременчука приїде донька померлого, аби забрати урну з прахом батька. Всі документи на вивезення праху вже оформлені.

Тим часом кременчуцька лікарня вичтавила партнерці німецького волонтера Олесі рахунок за лікування у майже 127 тис грн. Жінка не розуміє, чому вона стала отримувачкою рахунку, адже не є родичкою чи довіреною особою Ю.Хансена. Це юридично не правомірно. Також, чому лікарня не скористалася медичною страховкою волонтера.

Громада ж Кременчука висловлює обурення в бік міської влади, яка не взялася за фінансовий бік лікування волонтера, який передав до 11 вантажівок з гумдопомогою, облаштував у лікарні пральню, привіз дві пожежні машини та дві швидкі допомоги.

Читайте також: ЮНІСЕФ передав медзакладам області 43 портативних реєстратори ЕКГ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар