Українці зібрали 31 млн грн на амуніцію для армійської авіації

© ukrmilitary.com

Фонд допомоги армії «Повернись живим» та ПриватБанк завершили збір коштів на вогнетривку форму та льотні шоломи для бригад армійської авіації. Трохи більше ніж за місяць люди задонатили 31 000 000 гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ПриватБанку.

Кожен міг скористатись зручними сервісами банку, аби переказати кошти через меню «Добро» Приват24, на сайті благодійного фонду «Допомагати просто», у банкоматах та терміналах ПриватБанку у розділі «Благодійність», а також у касах відділень.

«Ми дякуємо всім, хто підтримав проєкт, і допоміг оперативно акумулювати необхідну суму. Вже найближчим часом Фонд придбає та передасть льотчикам спеціальне екіпірування. Вогнетривка форма, що скаладається з вогнетривких курток, штанів, балаклав і рукавиць, а також льотні шоломи — це те, що буквально рятує життя льотчикам, адже опіки — одна з найбільш розповсюджених травм і причин смертності серед екіпажів вертольотів, які зазнали ворожого ураження. Звіти про використання коштів, як завжди, можна буде побачити на офіційних сторінках «Повернись живим» у соцмережах», — каже директор Департаменту розвитку та партнерств Фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

Минулоріч клієнти ПриватБанку переказали на допомогу Силам оборони України через «Повернись живим» понад 1 мільярд гривень, або ж приблизно ⅙ всіх коштів, акумульованих благодійною організацією за 2022 рік.

Нагадаємо, армійська авіація — один із найзакритіших родів військ Збройних сил України. Через досить невелику кількість льотчиків, борттехніків та інженерів, інформацію про бійців тримають у секреті та майже не розповсюджують у медіа.

При цьому армійська авіація з 2014 року виконує важливі й дуже ризикові задачі — екіпажі українських Мі-8 та Мі-24, зокрема, доставляли допомогу на заблоковану Азовсталь у Маріуполі. Із 2014 року й дотепер вертольотчики також евакуйовують поранених побратимів, підвозять на найскладніші ділянки фронту провізію, медицину, воду та боєкомплект, а ще — підтримують нашу піхоту з неба.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар