75 тисяч квітів планують висадити у Кропивницькому навесні (ДЕ САМЕ)

Капітальний ремонт міських клумб та газонів  виконають цьогоріч у Кропивницькому.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

“Протягом минулого року обстежили понад 6 тисяч дерев, з яких 522 – аварійні і потребують видалення та заміни на нові, – повідомив начальник КП “Благоустрій” Олександр Співак. – Ми визначили перелік об’єктів благоустрою, які першочергово потребують проведення капітального ремонту зелених насаджень. Це газони і клумби по вулицях Великій Перспективній, Гоголя, Преображенській, Арсенія Тарковського, Євгена Чикаленка, Київській, Степана Чобану, Руслана Слободянюка, Полтавській, Великій Пермській, Соборній, на коло біля 101-го мікрорайону, у сквері Богдана Хмельницького”.

За словами керівника КП “Благоустрій”, цьогоріч фахівці підприємства планують виростити 75 тисяч штук розсади рослин, які висадять на міських клумбах. Серед цієї кількості квітів найбільше петунії – 50 тисяч штук, переважатиме також колеус та морська цинерарія.

Квіти висаджуватимуть навесні та влітку у сквері «Чорнобиль», на газонах площ Героїв Майдану, Соборній, Театральній, перед міською радою, на території історико-меморіального комплексу Фортеця «Святої Єлизавети», у сквері Шевченка, на алеї між вулицями Попова та Жадова, на бульварі між вулицями Пацаєва та Героїв-рятувальників, на об’їзних колах біля аеропорту, 101-му мікрорайоні.

Крім того, на території парку «Захисників правопорядку» висадять 1000 кущів спіреї. Планують висаджувати і саджанці дерев. КП «Благоустрій» утримує розсадник, на якому вирощується понад 13,6 тисяч дерев та кущів.

Нагадаємо, скільки дерев планують висадити навесні у Кропивницькому

Читайте також: рік тривало розслідування незаконної порубки дерев на Кіровоградщині. Буде суд

Поширити:

Залишити коментар:

коментар