Скільки дерев планують висадити навесні у Кропивницькому

© baby-magazine.co.uk

Цьогоріч навесні у Кропивницькому заплановано висадити 240 дерев, приєднатися до цього процесу запрошують і громадських еко-активістів міста. Це питання обговорювали під час засідання робочої групи міської ради з питань озеленення.


Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Відтак, до Кропивницької міської ради надійшло звернення еко-активістки Надії Паливоди, у якому порушена низка питань щодо належного утримання зелених насаджень в обласному центрі.

Під головуванням заступника міського голови Олександра Вергуна відбулося засідання робочої групи з питань озеленення, куди входять і громадська активістка, і представники комунального підприємства “Благоустрій” та колективного підприємства “Єлізавета”, які власне і займаються питаннями озеленення Кропивницького.

Члени робочої групи вислухали зауваження і пропозиції Надії Паливоди та висловили власне  бачення їхньої реалізації.

“Там, де набережній спиляли верби, лишилися пеньки, які пускають буйну поросль, то пообіцяли їх не корчувати, а з тієї порослі сформувати нові верби – адже корені лишилися глибокі, здорові, дістають до води. З них нові дерева виростуть значно швидше, ніж би там щось інше садили”,- прокоментувала результати обговорень Надія Паливода.

Інше  зауваження стосувалося техніки обрізки кущів спіреї по вулиці Юрія Коваленка, але після опрацювання правил утримання зелених насаджень, дійшли спільної згоди, що комунальники у даному випадку застосували правильну форму обрізування зелених насаджень.

У зверненні, зокрема, було висловлено і пропозицію щодо змін в організації покосу трави в зелених зонах Кропивницького.

“Запропонували скошену траву використовувати для мульчування дерев, це краще зберігатиме вологу під ними. Пропозицію ми приймаємо, проведемо експеримент на обраних ділянках – одна по вулиці Соборній , інша – по вулиці Вокзальній . Почнемо вже з цієї весни, скошену траву складатимемо у лунки довкола дерев”, – зазначив Олександр Вергун.

За інформацією Олександра Вергуна, цьогоріч навесні у Кропивницькому запланували  висадити 240 дерев, приєднатися до цього процесу запрошують і громадських еко-активістів міста.

image

73

732

Нагадаємо, у Кропивницькому висадили дерева на честь міст-героїв України

Читайте також: рік тривало розслідування незаконної порубки дерев на Кіровоградщині. Буде суд

Поширити:

Залишити коментар:

коментар