На Кіровоградщині судитимуть депутата міськради за нанесення тілесних ушкоджень журналісту

Олександрійська окружна прокуратура завершила досудове розслідування щодо депутата однієї із міських рад  регіону за фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту, а також службової недбалості.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську обласну прокуратуру.

Відтак, у  2019 році журналіст готував матеріал про корупційну складову при зміні підприємства-утримувача міського сміттєзвалища. Під час зйомки депутат намагався вибити з рук журналіста фотокамеру, наносячи йому удари по руці. За висновками експертизи, працівник ЗМІ отримав легкі тілесні ушкодження.

Крім того депутату інкримінують службову недбалість. Мова йде про його бездіяльність  при здійсненні контролю за роботою підприємства, утримувача сміттєзвалища.

Як наслідок, експлуатація сміттєзвалища здійснювалась із численними порушенням вимог законодаства, що призвело до забруднення землі і підземних вод зі збитками довкіллю у понад 1.7 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо,  Кіровоградщина: підрядника підозрюють у привласненні понад 3 мільйонів

Читайте також:  що відомо про нового головного прокурора Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар