Патріотичний арт-проєкт: у Кропивницькому художники малювали портрет захисника України

Мистецька акція- арт-проєкт художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна “Художні студії” на тему: “Портрет сучасників на тлі війни” відбулася у Кропивницькому  17 лютого.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Творчий захід провели в рамках проєкту “Патріотичний лютий”, організатором якого є управління культури та туризму Кропивницької міської ради. Намалювати портрет із натури до ТІЦу прийшли півтора десятка місцевих художників і учнів художньої школи. Разом зі своїми учнями малювала і художниця та педагог Ольга Краснопольська. А моделлю для юних митців став військовий Валентин Вовк.

27-річний захисник України має за плечима бойовий досвід, а от для художників позував уперше в житті. 

“Моя служба на фронті тривала з березня по вересень минулого року, до моменту, коли отримав поранення. Служив у 9-му окремому батальйоні. Нам поставили задачу взяти населений пункт на Херсонщині. Був танковий обстріл. Я і кілька моїх побратимів отримали поранення, двоє загинули зразу, ще один помер пізніше в лікарні. Я отримав осколкове поранення у руку і в ногу”, – розповів про себе військовий із позивним “Вовк”.

Стати моделлю для художників йому запропонувала мама.

“Ніколи не був моделлю, захотілося спробувати. Довго сидіти непорушно важко, але я намагатимуся. Жодного портрета свого ще не маю, можливо після цієї акції він у мене з’явиться”, – додав  Валентин Вовк.

Мистецька акція “Портрет сучасників на тлі війни” спрямована на підтримку наших захисників, зазначила завідувачка сектору туризму управління культури і туризму Кропивницької міської ради Світлана Царан.

“Минає рік нашої незламності у війні з російським агресором. Саме тому наш лютий – патріотичний. Всі проєкти, що відбуватимуться у цей час, спрямовані на підтримку українських захисників, їхніх рідних, на зміцнення духу і віру у нашу перемогу, – наголосила Світлана Царан і додала: всі портрети військового, які намалювали художники, пізніше будуть представлені на виставці в музеї Олександра Осмьоркіна”.

image

4

33

41

55

333

Нагадаємо, у громаді на Кіровоградщині створили патріотичний мурал (ФОТО)

Читайте також: в Олександрівці презентували виставку картин від подружжя художників

Поширити:

Залишити коментар:

коментар