На Кіровоградщині подружжю лікарів новоархангельської лікарні придбали житло

Альона та Вадим Гаврилюки, Юрій Шамановський. Фото Руслана Хом'яченка

У Новоархангельській громаді Голованівського району Кіровоградської області придбали житло для подружжя лікарів Вадима та Альони Гаврилюків.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне Кропивницький.

Придбаний будинок з господарськими будівлями розташований у селі Торговиця Новоархангельської громади, на протилежному, відносно Новоархангельська, березі річки Синюха. На будинок витратили 423 тисячі гривень з місцевого бюджету.

Загальна площа приміщень – майже 80 квадратних метрів, житлова площа – майже 40 квадратних метрів.

“Залучення і збереження молодих лікарів – важливі для збереження лікарні на її нинішньому рівні і подальшого її розвитку. І житло — це той фундамент, з якого у молодих спеціалістів починається професійне життя в комфортних умовах. Тому на виконкомі селищної ради вирішили придбати для них службове житло”,- розповів голова громади Юрій Шамановський.

За інформацією директора лікарні Віктора Лаврінчука, Гаврилюки почали працювати у багатопрофільній лікарні Новоархангельська протягом останніх двох років – після навчання та інтернатури у Вінниці. Вадим Гаврилюк – очолює хірургічне відділення, Альона Гаврилюк – лікарка-невропатолог поліклінічного та терапевтично-неврологічного відділень лікарні. Подружжя виховує сина.

Житло для лікарів придбали в рамках “Програми придбання у комунальну власність Новоархангельської селищної ради об’єктів нерухомого майна на 2022-2024 роки”, затвердженої 28 липня 2022 року на сесії селищної ради. 

“Це житло службове. Зазвичай лікар має пропрацювати десять років, щоб його приватизувати. Та оскільки це подружжя, на виконкомі розглянемо строки окремо – чи ці десять років матиме пропрацювати хтось один з них, чи по п’ять років кожен ,чи інший варіант оберемо”,- додав  Юрій Шамановський.

Нагадаємо,

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар