У Кропивницькому попрощалися із загиблим на війні бійцем Української добровольчої армії

Сьогодні, 27 грудня, Кропивницький попрощався із земляком – Героєм крайовим отаманом Буго-Гардівської паланки Українського козацтва, секретарем Кіровоградської обласної організації Спілки офіцерів України, бійцем Української добровольчої армії Віктором Шарим.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

62-річний головний сержант стрілецького взводу загинув 18 грудня в бою під Бахмутом. Знаходитися там, де найважче — було його життєвим принципом. За плечима мав більше двадцяти років вислуги у військах спеціального призначення, до початку повномасштабного вторгнення брав участь в бойових діях на Донбасі.

“В передостанній розмові він сказав мені: «Катю, я роблю те, що знаю і те, що вмію!». Цей пост не для жалості та співчуття. Цей пост для розуміння, якою ціною кожен сантиметр України залишається під блакитно-жовтим прапором. Такими, як мій тато, виборена нинішня наша свобода. Шарий Віктор Григорович — люблячий батько, дорогий брат, коханий чоловік, найулюбленіший дідусь. Слава Герою! Вічна пам’ять!”, – написала на своїй сторінці у Фейсбуці донька загиблого.

Віктора Шарого знали і цінували в Кропивницькому і далеко за його межами. Був удостоєний медалей II-III ступенів «За бездоганну службу», «За відмінну військову службу» II ступеня, відзнак «Ювілей спеціальної розвідки», «25 років незалежності України», відзнаки Кіровоградської області «За мужність і відвагу» та інших.

“Наша організація втратила серце. Людину, яка всіх мотивувала, була дороговказом. Віктор Григорович користувався беззаперечним авторитетом, багато часу приділяв вихованню молоді. Справжній патріот України, який не вагаючись став у перші ряди її захисників. Пішов добровольцем, його у такий час в тилу нічого б не утримало”, – сказав побратим Героя, заступник голови обласної організації Спілки офіцерів України Сергій Кваша.

Вічний спочинок Герой знайшов на Алеї Почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. Панахиду в храмі Святого Володимира Великого відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

image

1

8

12

57

90

899

907

Нагадаємо, після поранення повернувся на фронт: кропивничани провели в останню путь земляка – Героя

Читайте також: у Кропивницькому попрощалися із загиблим під Бахмутом Героєм

Поширити:

Залишити коментар:

коментар