Три головні способи привести себе і свою бороду до ладу на свята

© pixabay.com

Наближаеться свято, а ви помітили, що ваша борода груба або не приємна на дотик? І це коли попереду зустрічі з близькими людьми? Радісні обійми? Ви ж не хочете щоби вам хтось сказав, що у Діда Мороза борода м’яка (бо бавовняна), а у вас жорстка, як голки в дикобраза?

Чи отримували ви коли-небудь комплімент, який відносився до аромату вашого одеколону або одяга, який ви носите? Ви можете також отримати комплімент на адресу своєї доглянутої бороди. Уважні люди розуміють, що стильне, симетричне волосся на обличчі потребує часу та зусиль, щоб підтримувати його.

Отримувати компліменти під час сімейних святкових зустрічей, чи відмічання новорічних свят з друзями дуже приємно. Ваш настрій може підвищитися не лише через вашу бороду, але компліменти, які ви отримаєте за неї, можуть дати вкрай необхідний поштовх до того, щоби отримати справжній святковий настрій. Ви зможете принаймні повеселитися, кивнувши та сказавши: «Дякую, я виростив це сам».

Але що робити? Чому ваша борода така колюча?

Це може бути тому, що ви не лікуєте свою бороду.

Так-так! Борода – жива частина живого організму. Доречі – вашого організму! Тому ваша борода також потребує уваги та турботи.

Зрозуміло, що бороду треба регулярно мити, підстригати та розчісувати. Для досягнення найкращих результатів бороду слід обробляти спеціальними засобами, особливо одразу після того як ви її помили та вона висохла.

Суха борода повністю дозволяє оліям, кремам і бальзамам проникати у волосся, повертаючи бороді життя, відновлюючі та зволожуючі волосся.

Обробка бороди маслом також зволожує важкодоступну шкіру під волоссям на обличчі. Зволоження шкіри під бородою знижує ризик появи лупи, запобігаючи сухості та подразненню шкіри та волосся.

Розчісування бороди

Розчісування бороди додасть їй об’єму та дозволить створити правильний стиль. Як правило, найкраще розчісувати бороду після того, як ви додали масло, крем або бальзам.

Коли засіб розподілено по вашій бороді настає час розчісування. Однак треба використовувати звичайний гребінець для цього делікатного діла . Рекомендовано використовувати спеціальну щітку для бороди.

Ось вам ще одна порада: розчісуйте бороду вгору. Хоча це може здатися дивним, це максимізує об’єм і більше розпушить волосся для укладання.

Після розчісування вгору ви можете розчесати бороду вниз, щоб отримати бажану форму. Починайте від вух і рухайтесь вниз.

Стрижка бороди

Стригти бороду необхідно не тільки для красоти, але й для її росту. Хоча треба пам’ятати, що надмірне підстригання теж може спричинити деякі проблеми.

Вся справа в тому, що у всякому ділі потрібен баланс.

Так само, як і волосся на голові, борода, яка росте, може бути уражена посіченими кінчиками та ламкістю. Тут на допомогу приходить підстригання. Підстригання бороди видаляє посічені кінчики та зберігає її чистою та свіжою.

Часте підстригання є важливим, якщо ви шукаєте стиль, який тримається близько до лінії щелепи, наприклад, знамениту бороду на підборідді. Дотримання чітких ліній і вицвітання додасть додаткового шарму та виділятиме вас у натовпі. Набір для підстригання бороди тут є обов’язковим, оскільки він містить машинки для стрижки, засоби для бороди та гребінці, які спрощують догляд.

Відвідайте барбершоп

Ми серйозно. Сучасні барбершопи – більше ніж просто парикмахерські. Це – справжні чоловічі заклади з своєю особливою атмосферою, та позитивним та вмілим персоналом. Вам там не тільки зроблять зачіску та підстригуть бороду. Вам допоможуть обрати свій особистий стиль та навіть проконсультують, що вам рбити, щоби завжди виглядати модно, мужньо та впевнено.

Немає нічого кращого, ніж привести себе до ладу на свято. Добре та охайно виглядати завжди приємно. Ну а якщо ще й свято на дворі, то тут, як то кажуть – сам Санта звелів бути красивим та веселим!

Джерело – retrobarbershop.kh.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар