Освітяни Олександрії перерахували понад 400 тисяч на реабілітаційне обладнання для військових

418 тисяч гривень перерахували освітяни з Олександрії на придбання реабілітаційного обладнання для військових.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Олександрійську міську раду.

Працівники закладів освіти Олександрійської громади перерахували 418 тисяч гривень обласному госпіталю для придбання реабілітаційного обладнання. Його використають для лікування та відновлення військових, які отримали поранення на фронті.

Наразі проводиться процедура закупівлі.

Ще в листопаді розпочалася благодійна акція на підтримку Збройних Сил України. Більшість вчителів відгукнулася на прохання адміністрації пожертвувати одноденний заробіток на допомогу ЗСУ.
Але протягом місяця акція розширилася. До неї долучилися всі працівники освітньої галузі: не лише зі шкіл, але й з дитячих садочків та позашкільних закладів освіти.

Люди передавали свій одноденний заробіток, його одну другу чи три четверті частини – все залежало від бажання і фінансового становища окремого працівника.

«Ми всі хочемо підтримати наших хлопців на передовій і сподіваємося на їх одужання після поранень. Тож і виникла ідея з придбанням спеціального обладнання. Директори ініціювали цю акцію, а всі освітяни гуртом її підтримали. Тепер плануємо відвідати госпіталь і порадувати лікарів та пацієнтів» – розповів начальник управління освіти Олександр Авраменко.

Орієнтовно передача медобладнання планується у період різдвяно-новорічних свят.

Нагадаємо, пораненому бійцю з Кіровоградщини необхідна допомога, аби зберегти зір

Читайте також: Кіровоградщина четвертою в Україні отримала сучасний портативний рентгенапарат

Поширити:

Залишити коментар:

коментар