Кропивницький 5 діб був без води через водогін, який “реконструювали” за 47 млн.дол

Ілюстративне фото

Виконуючий обов‘язки гендиректора обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград» Олександр Пісний призначив службову перевірку через аварію на водогоні, що спричинила зупинку водопостачання на кілька днів у Кропивницькому.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Телеграм-каналу ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

Зокрема він зазначив, на відрізку водогону, де сталася аварія, у 2018 році відбувся капітальний ремонт у рамках проєкту реконструкції, що фінансується кредитом Світового банку.

«Станом на ранок у всі мікрорайони Кропивницького надходить вода. Аби усунути проблему, працівники підприємства працювали впродовж кількох діб. Наразі більш-менш ситуацію стабілізували, працюємо над збалансуванням системи. А тепер слід розібратися, що спричинило потужну аварію на даному відрізку водогону. Географія місцевості, де стався порив, має свої особливості. Відтак, це проблема в прорахунках проектантів, чи в якості матеріалів, що тоді використовувалися? Саме для з‘ясування цього я ініціював службову перевірку», – прокоментував Олександр Пісний.

Нагадаємо, у 2014 році обласна рада надала ОКВП «Дніпро-Кіровоград» дозвіл на отримання позики Світового банку на загальну суму 47 мільйонів доларів.

Читайте також: Водопостачання у Кропивницькому відновили. Працюють над ліквідацією поривів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар