«Дніпру-Кіровоград» позичать 275 мільйонів?

На 30 сесії Кіровоградської обласної ради шостого скликання планується надати дозвіл обласному комунальному виробничому підприємству «Дніпро–Кіровоград» на отримання позики Світового банку у сумі 275 мільйонів гривень під заставу обігових коштів підприємства.

У проекті рішення 30 сесії вказано, що дозвіл на 275 мільйонів гривень позики під заставу обігових коштів ОКВП облрада надає «з метою забезпечення розвитку обласного комунального виробничого підприємства “Дніпро – Кіровоград” та підвищення ефективності використання закріпленого за ним майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області».
Контроль за виконання рішення Кіровоградської обласної ради (якщо його приймуть) покладено на постійну комісію обласної ради з питань власності, ефективного використання майна та приватизації. Ця комісія і готувала даний проект рішення. За останніми даними, які вдалося знайти нашим кореспондентам, до складу комісії входять депутати облради Микола Корецький, Володимир Зубаха, Віктор Серпокрилов, Дмитро Клочко, Ольга Заточна, Володимир Арсірій, Віталій Юрах та Олександр Чудний.
Як повідомив кореспонденту Першої електронної голова комісії Микола Корецький, проект рішення було підготовлено депутатами 18 лютого.
– Співпраця зі ОКВП зі Світовим банком дозволить значно підвищити якість водопостачання в області – зменшити втрати води та покращити її характеристики. Це потрібне рішення. – зазначив Микола Іванович.
Згідно «Анкети інвестиційного проекту» за лютий 2011 року, розміщеної на сайті Мінекономрозвитку і торгівлі, статутний фонд ОКВП «Дніпро – Кіровоград» становив 7 мільйонів 147 тисяч доларів, тобто максимум 73 мільйони гривень за нинішнім курсом. Про обігові кошти підприємства в даний момент інформації у відкритих джерелах немає.
На сайті ОКВП «Дніпро–Кіровоград» про співпрацю зі Світовим банком можна знайти небагато інформації: зокрема, зазначається, що з 15 січня 2014 року до 17 лютого відбувалися громадські обговорення з питань забезпечення екологічної та соціальної безпеки під час реалізації заходів в рамках “Другого проекту розвитку міської інфраструктури” який буде впроваджуватися в містах Кіровоград, Знам’янка, Олександрія та Світловодськ.

ДОВІДКА:
Друга фаза проекту «Розвиток міської інфраструктури» (ПРМІ-2) була ініційована Урядом України та підтверджена офіційною зацікавленістю Світового Банку у її підготовці та фінансуванні починаючи з другого півріччя 2014 року за рахунок кредиту в розмірі приблизно 250 млн. доларів США. Метою ПРМІ-2 є поліпшення якості та ефективності послуг у секторі водопостачання, водовідведення та поводження з твердими побутовими відходами, які надаються на території відібраних муніципалітетів. ПРМІ-2 має на меті надати комунальним підприємствам – учасникам проекту допомогу в підвищенні якості та надійності їх послуг й ефективності використання енергії шляхом інвестування робіт з відновлення та заміни пошкоджених систем водопостачання, водовідведення та асоційованих з ними мереж, а також поліпшення екологічних та соціальних умов на територіях міст за рахунок вирішення проблеми очищення стоків.
Як стало відомо з Проекту «Керівництва з екологічної та соціальної оцінки для проектів водопостачання та водовідведення у містах Харків, Кіровоград, Краматорськ, Тернопіль, Житомир, Київ, Коломия та Донецьк» ОКВП «Дніпро-Кіровоград» планує на кошти Світового банку провести реконструкцію систем водопостачання та очищення стічних вод та встановити автоматизовану систему з частотним регулюванням на головній насосній каналізаційній станції.

P.S.: Крім того, відповідно до іншого проекту рішення, розміщеного на сайті Кіровоградської обласної ради, планується передача об’єкта завершеного будівництва “Водопровідні мережі по вул. Халтуріна, вул. Ворошилова, вул. Дмитрівська, м. Знам’янка-реконструкція” та проектно-кошторисної документації загальною вартістю 709,587 тис.грн. з комунальної власності територіальної громади м. Знам’янка з балансу управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради на баланс обласного комунального виробничого підприємства “Дніпро-Кіровоград”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар