Скільки пам’яті потрібно на смартфоні

© pixabay.com

Об’єм постійної пам’яті телефона — це параметр, який суттєво впливає на комфорт використання гаджета. Враховуючи, що більшість флагманських моделей не мають слота microSD, який би дав можливість отримати додатку ємність для зберігання файлів чи додатків, подбати про належне сховище потрібно ще на етапі покупки.

Саме таким чином бренди спонукають своїх прихильників весь час купувати нові моделі, щоб не залишитися без вільної пам’яті. Бюджетні телефони зазвичай мають слот для встановлення карти пам’яті, тому їх власники менш обмежені. Спробуємо розібратися, який об’єм сховища є оптимальним перед тим, як відвідати інтернет-магазин смартфонів та перейти безпосередньо до вибору.

Чи достатньо 128 ГБ?

Найменший об’єм пам’яті більшості сучасних моделей телефонів становить 128 ГБ. На перший погляд такого сховища буде цілком достатньо, щоб зберегти всі необхідні дані. Але варто враховувати, що частину всього об’єму буде зарезервовано під системні файли, обсяг яких буде поступово збільшуватися.

Вільний залишок теж не рекомендовано використовувати повністю, має бути проміжок, який забезпечуватиме безперебійну роботу гаджета.

Фактично, доступне користувачеві сховище буде становить близько 100 ГБ. І вже виходячи з цієї інформації треба рахувати, цього буде достатньо чи замало.

Кому потрібно 256 ГБ

Для середньостатистичного користувача смартфона цілком достатньо обсягу пам’яті 128 ГБ. А ось геймерам і людям, які знімають багато фото та відео або працюють з об’ємними файлами, точно потрібно обирати більш місткий гаджет.

Для розуміння фактичного використання сховища приведемо простий приклад. В телефоні, об’єм пам’яті якого становить 256 ГБ, окрім системних файлів, можуть зберігатися близько 20 000 фотографій або 14 годин відео формату 4К. Знайти смартфон з великим обсягом вбудованої пам’яті або слотом microSD можна на сайті магазину Алло в Харкові.

512 ГБ та більше

Одразу варто зазначити, що для переважної більшості людей обсяг 1 ТБ просто не потрібний. Таке сховище дозволяє скачувати багато фільмів та шоу, знімати 4K RAW відео та фотографувати буквально все, що оточує.

Що стосується 512 ГБ, то такий об’єм буде корисним впевненим користувачам, які не планують змінювати гаджет протягом наступних 3-5 років. За такий обсяг сховища точно прийдеться доплатити, тому вибір має бути поміркованим.

Коли варто купувати додаткову пам’ять

Часто бувають ситуації, коли людина вже визначилася з моделлю та конфігурацією телефону, але в момент покупки піддається впливу реклами та бере дорожчий пристрій зі збільшеним об’ємом пам’яті. Якщо ви зазвичай користуєтеся смартфоном не менше трьох років, така імпульсивність може буде виправданою.

А ось якщо є схильність змінювати гаджети щороку, то можна сміливо обирати 128 чи 256 ГБ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар