На Кіровоградщині профінансовані всі соцвиплати – Райкович

© vmr.gov.ua

В області немає боргів по державних допомогах, пільгах і субсидіях. Це загалом– 1,8 млрд грн.

Про це розповів начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, інформує Перша електронна газета.

«Департамент соціальної політики і всі служби по вертикалі опікуються соціальною підтримкою внутрішньо переміщених осіб. Обласний штаб по прийому переселенців працює цілодобово», – зазначив начальник ОВА.

Він додав, що у зв’язку з тим, що наша Кіровоградщина першою почала приймати евакопотяги з Донецької області – змінився алгоритм роботи штабу. Координація: штаб нашої військової адміністрації-Укрзалізниця- Донецька громада.

«Це робота вдень і вночі. І ніяк інакше. На сьогодні ми прийняли і розмістили більше 2,6 тисяч осіб. Взагалі з початку війни через область пройшло 170 тисяч переселенців, практично90 тисяч залишилось в області. Найбільше до нас переїхало людей з Донецької і Харківської областей.26 тисяч дітей, 3,5 тисяч людей з інвалідністю. Велике навантаження спочатку дісталось Кропивницькому. Тому в березні довелось оперативно створювати окремий міський центр розміщення і розгортати перші соціальні гуртожитки. Тепер подібне гуртове житло організовують інші міста і громади. А наш досвід запроваджує Мінреінтеграції», – розповів Андрій Райкович.

Він наголосив, що налагоджено 100% реєстрації усіх ВПО, видачу державних допомог, отримання гуманітарної допомоги. Лише одноразової допомоги виплачено майже на 65 млнгрн і майже 1 млрд грн державної допомоги виплачено переселенцям на проживання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар