Надія Оперчук: Захворюваність на коронавірус в області стрімко зростає

© Pixabay

Захворюваність на коронавірус на Кіровоградщині й в Україні останніми тижнями стрімко зростає.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу заявила головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук, передає кореспондент Першої електронної.

Так, по всій країні, за даними МОЗ, в останній тиждень на ковід-19 захворіло 23 864 осіб.

«Що стосується Кіровоградської області, то ми протягом останніх двох тижнів також спостерігаємо різке підвищення. Не лише кількість випадків, а й кількість проведених тестувань, тому що люди хворіють і звертаються до лікувальних закладів. Так, за останню добу в області зареєстровано 59 нових випадків», – зазначила Надія Оперчук.

За її даними, наразі в області активних хворих, тобто тих, хто перебуває на стаціонарному й амбулаторному лікуванні, нараховується 448. З-поміж них – 66 дітей і 19 медпрацівників. Приріст на захворювання СOVID-19 за минулий тиждень становить 180 %.

Серед внутрішньо переміщених осіб зафіксовано 102 хворих на Covid-19, троє з яких померли від ускладнень. Пані Надія зауважила, що трапляються випадки, коли ВПО прибувають до області вже інфіковані.

Вона додала, що перебіг хвороби у більшості випадків є легким. Це пояснюється вакцинацією та тим, що значна частина населення вже перехворіла на коронавірус раніше.

Рівень смертності, за інформацією лікарки, від початку пандемії в області становить 3,8%. За цей час померло 1826 осіб.

Нагадаємо, в останній тиждень серпня в області зареєстрували більше 100 нових випадків Covid-19.

Читайте також: За добу на Кіровоградщині зареєстрували 49 випадків коронавірусу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар