В Україні заборонять салюти та феєрверки: Верховна Рада підтримала законопроєкт

pexels

16 серпня, Верховна Рада прийняла за основу  законопроєкт №7438, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів”.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на народного депутата від фракції “Європейська солідарність” Олексія Гончаренко.

За підтримку законопроєкту 250 голосів.

Зокрема пропонується заборонити використання, продаж та передачу феєрверків, салютів і петард. Заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Також документом пропонується заборонити проведення будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин, за виключенням сценічних піротехнічних виробів Т1 та Т2, феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ.

“Вважаю це цілком логічним рішенням, особливо під час війни. Дуже багато людей тікали від вибухів, чули вибухи і були налякані. Зараз не час для салютів”, – прокоментував рішення Олексій Гончаренко.

Петиція “Про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів й закриття усіх магазинів піротехніки” зареєстрували  у грудні 2021 року на сайті президента України. Вона набрала понад 25 тисяч голосів і була підтримана.

Нагадаємо, верховна Рада підтримала законопроєкти про діяльність волонтерів

Читайте також: Верховна Рада може запровадити довічне ув’язнення за держзраду та диверсії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар