У Новоархангельську стіну господарчої будівлі селищної ради перетворили на патріотичний мурал

У Новоархангельську задня сторона господарчих будівель селищної ради перетворилася із сірої стіни у  патріотичний мурал.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Новоархангельської селищної ради.

Так, це перший масштабний патріотичний малюнок у громаді. Над муралом працювали місцеві художники, студенти та жителька Харкова, яка тимчасово проживає у громаді.

“Я хочу передати свої почуття через малюнок. Свою любов до України та рідної Новоархангельщини. Тим самим підняти настрій тим, хто постійно чує про невпинні обстріли, ракетні удари або смерть близьких людей. Я хочу, аби люди мали можливість звільнити думки хоч на хвилину, коли проходять центральною площею, і ще раз згадати про те, які ж наші українські землі красиві та могутні”, – розповів  Олег Дерев’янко художник з смт. Новоархангельськ.

Особливу увагу учасники проекту приділили зображенню дівчини.

 “Ми довго працювали над ескізом, адже хотіли передати не лише почуття дівчини, яка з болем вдивляється в українські ниви, а саме відобразити локальну ідентичність. Ми провели невеличке дослідження та дізналися, що на старовинних вишивках Кіровоградщини збереглася символіка ранніх землеробів, також поширеними були пишні різнобарвні рослинно-геометризовані орнаментальні мотиви з вазонами, квітами, листям, бутонами. Саме це ми перенесли на наш малюнок”, -додала одна з мисткинь Анастасія.

Переселенка з Харкова Валерія Гамалей каже, що процес створення муралу допоміг команді відволіктися від життєвих проблем, сирен, війни. Окрім цього, вона змогла зробити кращим селище в якому наразі проживає.

Команда художників не зупиняється на досягнутому, в планах домалювати мурал та надати йому інший зміст.

Нагадаємо, в область продовжують прибувати переселенці

Читайте також: “Перший великий малюнок я зробив на стінах своєї школи у Донецьку”,- мураліст, якого війна змусила переїхати на Кіровоградщину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар