Учитель праці з Кіровоградщини на фронті б’є російські танки з Джавеліна

© defence-ua.com

Молодий учитель трудового навчання у школі на Кіровоградщині підписав контракт і приєднався до лав ЗСУ. він отримав позивний “Десна” і під час одного з боїв знищив російський танк із Javelin-а.

Про це йдеться насторінці фонду “Повернись живим”, повідомляє Перша електронна газета.

Із 2019 року хлопець служить у бойовій розвідгрупі К2 54-ої окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Це одна з найуспішніших та дієвих груп нашого війська.

“До “К2” потрапив “по блату””,— сміється боєць. Хоч він родич відомого генерала, та в групі служить рядовим солдатом.
— Хотів саме сюди, хотів до війська. Не просто в штабі сидіти, а копати, носити, стріляти. На першій же ротації потрапив в  Адвіївку”.

Нині його найближчий бойовий товариш – це ПТРК Javelin, якого “Десна” лагідно називає “Джавік”.

“Якщо слідкуєш за нашим каналом в YouTube, — там є відео, хлопчина стріляє по танку з Javelin-а, то я стріляв, — говорить, приховуючи втіху боєць групи К2 54 ОМБр з позивним «Десна». — Російський танк підійшов до наших позицій на відстань 700 метрів. Вийшли на розрив в посадці, працювали танки противника і дерев не залишилось. Спробували відпрацювати з “Карла Густава” (Carl Gustaf — шведський ручний протитанковий гранатомет зразка 1946 року, вважається найкращим у своєму класі. — ред.), вразили коток, чим знерухомили. Але БК не підірвали. І далі я отримав наказ знищити його з Javelin-а, прицілився, постріл і від танка лиш гівно і палки зосталось”.

Підтримати волонтерів фонду “Повернись живим” можна через Фейсбук-сторінку.

Військові можуть залишити заявку на допомогу за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ. Запити на допомогу приймаються на підрозділ не менше батальйону.

Читайте також: Відбив атаку росіян і втримав порт – корабель “Юрій Олефіренко” нагородили за відвагу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар