Основні критерії вибору планшета для навчання

© Depositphotos

Онлайн-навчання – реалії кожного школяра та студента протягом останніх кількох років. І якщо раніше батьки не могли вирішити, чи потрібні гаджети дитині для навчання, то зараз питання стоїть лише у виборі моделі. Відвідавши інтернет-магазин, потрібно бути дуже уважним, адже пристрій для навчання має бути не лише модним, а й функціональним.

Для щоденного використання дитиною шкільного віку не потрібно купувати надто дорогий девайс. По-перше, діти не вміють дбайливо ставитися до техніки, по-друге, їм не потрібен той функціонал, який просто необхідний дорослій людині. Планшети у Києві середнього цінового діапазону підходять для виконання завдань за шкільною програмою.

Якщо йдеться про студентів вузів – орієнтуйтеся на те, з якими програмами працюватиме дитина. Програми для креслення, створення малюнків і т.д. – знадобиться потужніший пристрій. Для написання рефератів купувати дорогий девайс не варто.

Робота з документами

Перше і найважливіше завдання – написання творів, рефератів чи есе. Стандартний Microsoft Office можна встановити як на ОС Android, так і на iOS від Apple і різниці в тому, яку операційну систему ви виберете, немає. Для більшої зручності в роботі з документами варто купити портативну клавіатуру – за її допомогою домашні завдання виконуватимуться набагато швидше.

Внутрішня пам’ять

Оскільки більшість завдань зі шкільної та університетської програми виконуються в онлайн-режимі, на планшеті має бути достатньо пам’яті, щоб зберігати всі важливі документи, аудіо та відеозаписи. Якщо ваша дитина працює виключно в Google Docs – всі файли зберігаються поза девайсом у хмарному сховищі. В інших випадках місткість гаджета відіграє важливу роль.

Деякі пристрої не підтримують картку пам’яті, і до їхнього вибору потрібно поставитися особливо відповідально. Наприклад – в 1 ГБ можна вмістити кілька тисяч текстових документів. Якщо говорити про відео чи фільми – аналогічного обсягу вистачить на якісний ролик тривалістю трохи більше 40 хвилин. Тому по можливості купуйте більш місткий пристрій.

Переваги використання планшета для навчання

Якщо вибирати між планшетом і ноутбуком для навчального процесу, у першого безліч переваг:

  • компактність – невелика вага та можливість зберігання у відділенні сумки;
  • якість звуку – у планшетах якісніші динаміки, що дозволить краще сприймати інформацію під час онлайн-уроків;
  • корисні програми – для спілкування, зв’язку з однокласниками та батьками.

Використовувати планшет замість книг, відвідуючи школу, безперечно зручніше, ніж ноутбук, оскільки він більш транспортабельний. Майже будь-який підручник можна придбати в онлайн-бібліотеці, і дитині буде комфортно в її вивченні. Якісний гаджет прослужить не один рік, допомагаючи справлятися з найрізноманітнішими завданнями.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар