Мешканці Кіровоградщини отримають компенсацію за допомогу переселенцям

4945 мешканців Кіровоградщини безкоштовно прихистили у своїх оселях вимушених переселенців. За це вони отримають компенсацію на сплату комунальних послуг за квітень на загальну суму 4 млн 852,1 тис. грн.

Про це повідомила директор департаменту житлово-комунального господарства ОВА Ольга Довжук, інформує Перша електронна газета.

– Відповідно до Урядової програми про компенсацію власникам житла за безкоштовне розміщення внутрішньо переміщених громад, спеціалісти департаменту узагальнили інформацію від територіальних громад області. Розрахунки направлені до Мінрегіону України та міжнародної організації-донора, – пояснила вона.

Ольга Довжук також повідомила, що після підписання відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України і надходження коштів до області вони будуть направлені на карткові рахунки власників житла.

Наразі на Кіровоградщині мешкає 78,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Протягом минулої доби прибуло 250 мешканців територій, де тривають активні бойові дій проти російських окупантів.

Найбільше переселенців прийняв Кропивницький район (з урахуванням Кропивницької і Знам’янської громад) – 32 840 осіб.

В Олександрійському районі (з урахуванням Олександрійської і Світловодської громад) мешкає 23 133 осіб.

У Голованівському – 12 898 осіб, у Новоукраїнському – 10 406 осіб.

Нагадаємо, за рішенням уряду, люди, які безкоштовно прихистили переселенців, отримають гарантовану державну підтримку на оплату комунальних послуг.

Читайте такожМайже сто родин переселенців стали в чергу на житло у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар